ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΚΡΕΑΣ ΤΡΩΜΕ;

MY LIFΕ

Περίληψη: Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι το επεξεργασμένο κρέας (λουκάνικα, μπέικον, ζαμπόν) είναι καρκινογόνο και το κόκκινο κρέας πιθανώς καρκινογόνο, η εκπομπή "My Life" με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη βάζει στο μικροσκόπιο την ποιότητα και την ασφάλεια του κρέατος που καταναλώνουμε στην χώρα μας.
Προσκεκλημένοι του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων αλλά και επαγγελματίες που σχετίζονται με την παραγωγή και την πώληση του κρέατος.
Μεταξύ άλλων, οι ειδικοί λένε όλη την αλήθεια για τις ορμόνες, τα αντιβιοτικά και άλλες "ένοχες" ουσίες που χρησιμοποιούνται στα ζώα, εξηγούν τί σημαίνει επεξεργασμένο κρέας και πότε αυτό μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου και μιλούν για την σημαντική διατροφική αξία του κρέατος αλλά και πώς μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με άλλες τροφές. Επίσης, ένας κρεοπώλης εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε κρέας και ένας σεφ φτιάχνει υγιεινά burgers.
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης συναντά την Ματθίλδη Μαγγίρα, η οποία δεν τρώει κρέας για ηθικούς λόγους όπως και η κόρη της.

Στην ίδια εκπομπή μαθαίνουμε όλες τις νεώτερες λύσεις για τις αιμορροΐδες και παρακολουθούμε τις χρήσιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί για την εμφάνιση των γυναικών με καρκίνο του μαστού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ευφροσύνη Κυριαζή, Ευτυχία Νότη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή