ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

MY LIFE

Περίληψη: Απάντηση στο δίλημμα "τσιγάρο ή ηλεκτρονικό τσιγάρο" επιχειρεί να δώσει η εκπομπή "My Life"  με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη. Οι ”Ελληνες εξακολουθούμε να είμαστε πρωταθλητές στο κάπνισμα, με τους μισούς ανθρώπους ηλικίας 25-44 ετών στη χώρα μας να καπνίζουν. Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, 12% των Ευρωπαίων έχουν δοκιμάσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, 2% το χρησιμοποιεί ενώ 14% σταμάτησε το κάπνισμα με την βοήθειά του. Παράλληλα, η νέα τάση που καταγράφεται είναι τα νέα παιδιά να ξεκινούν απευθείας το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δηλαδή να γίνονται κατευθείαν ατμιστές.
Καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο γνωστός ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο οποίος διέκοψε το τσιγάρο πριν τρία χρόνια και από τότε κάνει χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Ο ηθοποιός εξηγεί γιατί δυσκολεύθηκε να κόψει το τσιγάρο μόνος του, πώς τον βοήθησε το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τα οφέλη που έχει δει στον οργανισμό του αλλά και τους προβληματισμούς που έχει σχετικά με αυτό. Επίσης, κάνει σπιρομέτρηση live για να εξακριβώσει την υγεία των πνευμόνων του.
Οι επιστήμονες συγκρίνουν το τσιγάρο με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και μιλούν για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους αλλά και για όλους τους τρόπους  με τους οποίους μπορούμε να κόψουμε το κάπνισμα.
Στην ίδια εκπομπή μαθαίνουμε εάν και πώς μπορούμε να κάνουμε επιτυχημένη λεύκανση δοντιών μόνοι μας στο σπίτι και συγκρίνουμε τη διατροφική αξία των καφέδων που πίνουμε στην Ελλάδα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ευφροσύνη Κυριαζή, Ευτυχία Νότη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή