ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

MY LIFE

Περίληψη: Το κινητό τηλέφωνο έγινε η προέκταση του χεριού μας. Σήμερα κάθε ‘Ελληνας έχει πάνω από δύο συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας. Ο εθισμός στην οθόνη του κινητού, του τάμπλετ, του υπολογιστή και της τηλεόρασης μπαίνει στο μικροσκόπιο της εκπομπής "Μy Life" με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης με τους ειδικούς διερευνούν πόσο εξαρτημένοι είμαστε στο διαδίκτυο και αναλύουν τις εξαρτήσεις από τα παιχνίδια, το facebook και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα, τον ηλεκτρονικό τζόγο, το πορνό και άλλα.
Ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης διερωτάται εάν είναι εθισμένος καθώς κοιμάται και τρώει έχοντας δίπλα του το κινητό. ‘Ενα τυχαίο γεγονός που τον έβγαλε εκτός δικτύου, τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει ότι η ζωή είναι καλύτερη χωρίς κινητό.
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης μπαίνει στον ρόλο του ανθρώπου που πιστεύει ότι κάνει προβληματική χρήση και οι επιστήμονες προσπαθούν κατά τη διάρκεια της εκπομπής, μέσα από τη δική του συμπεριφορά, να μας δείξουν τι σημαίνει εθισμός στις οθόνες και πώς αντιμετωπίζεται. Ψυχολόγος μιλά για τον ναρκισσισμό και τις selfies αλλά και την εμμονική πλέον αλλά πλαστή επικοινωνία μέσω internet.
Στην ίδια εκπομπή αναζητούμε τις λύσεις για την ακμή που εμφανίζεται στους ενήλικες και μαθαίνουμε εάν κλασικά παιχνίδια όπως το σταυρόλεξο βελτιώνουν ή όχι τη μνήμη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ευφροσύνη Κυριαζή, Ευτυχία Νότη
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Λίτσα Δελή