Κόσμος

Γαλλία: Αποκαλύψεις για παράνομα πολυτελή δείπνα υπουργών εν μέσω πανδημίας

05.04.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Άνω - κάτω έχει κάνει το πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία η αποκάλυψη ότι ακόμη και κυβερνητικά στελέχη απολαμβάνουν πολυτελή μενού σε εστιατόρια που λειτουργούν παράνομα εν μέσω lockdown.

Η καραντίνα στη Γαλλία δεν είναι ίδια για όλους. Η «συνταγή» για κάποιους λίγους εκλεκτούς, περιλαμβάνει χαβιάρι, σαμπάνια, ακριβά μενού και το κυριότερο, κανένα μέτρο προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, πίσω από κλειστά στόρια σε παράνομα εστιατόρια σε κάποιες από τις πιο ακριβές συνοικίες της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γαλλικού δικτύου «M6», με κρυφή κάμερα, εμπλέκει στο δίκτυο των «μυστικών δείπνων» με τα μενού των 490 ευρώ και υπουργούς της γαλλικής κυβέρνησης.

Η εισαγγελία του Παρισιού διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με την αντιπολίτευση να ζητά τη δημοσίευση των ονομάτων όσων υπουργών συμμετείχαν και την άμεση παραίτησή τους.

Η χώρα καταγράφει σταθερά περισσότερα από 40.000 κρούσματα την ημέρα και οι νεκροί ξεπερνούν τις 96.000 από την αρχή της πανδημίας.

Όσοι Γάλλοι έμειναν στο κλεινόν άστυ για το Πάσχα γέμισαν ασφυκτικά τις όχθες του Σηκουάνα, ενώ όσοι έσπευσαν στην επαρχία έχουν διορία μέχρι απόψε να επιστρέψουν ή θα περάσουν τις 4 εβδομάδες σκληρής καραντίνας στο μέρος που βρίσκονται.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/04/2021