Πολιτική

Αποκαλύψεις Βρούτση & πολιτική κόντρα για Φουρθιώτη – Στα ύψη η αντιπαράθεση

05.04.2021 | 20:45 Eνσωμάτωση

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας με τον γνωστό παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται εισέβαλε στο υπουργείο Εργασίας και απαιτούσε από τον τότε υπουργό Γιάννη Βρούτση να πληρωθεί από το κράτος το 60% του υπέρογκου μισθού που είχε δηλώσει στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-εργασία».

Τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε κυριακάτικη εφημερίδα δίνουν νέα διάσταση στις αποκαλύψεις για το κόλπο που, όπως καταγγέλλεται, έστησε γνωστός παρουσιαστής προκειμένου να εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέσω του προγράμματος στήριξης της απασχόλησης «ΣΥΝ-εργασία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σε τηλεφωνική συνομιλία με την εφημερίδα «Ντοκουμέντο» υποστηρίζει ότι ο ατζέντης και παρουσιαστής εισέβαλε με μπράβους τον περασμένο Δεκέμβριο στο υπουργείο Εργασίας, κλωτσούσε πόρτες και τον απειλούσε ότι θα έφευγε από υπουργός αν δεν πληρωνόταν από το πρόγραμμα το 60% από μισθούς που δήλωνε από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι τον Οκτώβριο και έφταναν έως και τις 80 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο παρουσιαστής που εισέβαλε στο υπουργείο απειλώντας τον τότε υπουργό, είναι ο Μένιος Φουρθιώτης.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει καμία σχέση μαζί του.

Ο ίδιος ο κ. Βρούτσης χωρίς να διαψεύδει τα δημοσιεύματα μιλά για παρερμηνεία των όσων είπε στην εφημερίδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί επίμονα την κυβέρνηση είτε να απομακρύνει τον κ. Βρούτση είτε να απαντήσει αν είναι αλήθεια ότι εκβιάστηκε από τον ατζέντη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Φουρθιώτης από το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο της περασμένης χρονιάς αύξησε τον μισθό του από 800 σε πάνω από 80.000 ευρώ μέσω και της συμμετοχής του και σε άλλες εταιρείες που έστησε μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τώρα το θέμα στη Βουλή ζητώντας από το αρμόδιο υπουργείο απαντήσεις για την πορεία των ελέγχων στις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/04/2021