Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η διανομή των self-tests σε φαρμακεία της χώρας – Προτεραιότητα σε μαθητές λυκείου & εκπαιδευτικούς

05.04.2021 | 20:37

Η πρώτη παρτίδα του ενός εκατομμυρίου self-tests είναι έτοιμη για να παραδοθεί στα φαρμακεία, ωστόσο τα 300.000 από αυτά θα τα λάβουν κατά προτεραιότητα οι μαθητές λυκείου και οι εκπαιδευτικοί.

70.000 self-tests φορτώνονται με προορισμό την Κρήτη. Μια γιγαντιαία επιχείρηση ξεκίνησε.

908.000 self-tests μεταφέρθηκαν με φορτηγά σε φαρμακαποθήκη στην περιοχή του Μαρκόπουλου, προκειμένου να διανεμηθούν σε κάθε γωνιά της χώρας.

Από την Τετάρτη, μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών και εκπαιδευτικοί θα είναι οι πρώτοι που θα μπορούν με τον ΑΜΚΑ τους να προμηθευτούν τα τεστ.

Η διάθεση θα συνεχιστεί σε πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και τέλος στους άνω των 67 ετών, που έχουν ήδη θωρακιστεί σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό.

Υποχρέωση να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο rapid test εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς έχουν όσοι δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα και τη ναυτιλία, στο λιανεμπόριο, τις επιχειρήσεις, στην εστίαση, στον τουρισμό, στη μεταποίηση και στα δικαστήρια.

Μέχρι αύριο το πρωί θα έχουν παραδοθεί self test σε:

  • Κρήτη
  • Μυτιλήνη
  • Χίο
  • Κέρκυρα
  • Ζάκυνθο

 

Ενώ την Τετάρτη θα παραλάβουν τα τεστ σε:

  • Κεφαλλονιά
  • Ρόδο
  • Σάμο
  • Κω

 

Ο κάθε πολίτης δικαιούται ένα self-test την εβδομάδα, τέσσερα τον μήνα, για διάστημα δύο μηνών, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του από το φαρμακείο.

Για τα ανήλικα τέκνα τα self-tests θα προμηθεύονται οι γονείς τους.

Σημειώνεται ότι όλη την εβδομάδα το κέντρο στο Μαρκόπουλο θα γεμίζει με self-tests, αφού μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται άλλα δύο εκατομμύρια.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/04/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.