Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Ομολόγησε την επίθεση η 36χρονη – Τι απαντά η Ιωάννα

05.04.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Την επίθεση με το βιτριόλι κατά της 35χρονης Ιωάννας ομολόγησε η 36χρονη, ζητώντας συγγνώμη, κατά την απολογία της στην ανακρίτρια.

Υπό άκρα μυστικότητα και μετά από δικό της αίτημα η 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας με βιτριόλι, «έσπασε» τη σιωπή της.

Ενώπιον της ανακρίτριας ομολόγησε πως το πρωϊνό της 20ης Μαΐου 2020 πέταξε καυστικό υγρό στην 35χρονη Ιωάννα, την ώρα που βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας που εργαζόταν στην Καλλιθέα και πήγαινε να μπει στο ασανσέρ.

«Δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και γι’ αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν».

«Την θεωρούσα υπεύθυνη για προσωπικό ζήτημα»

Η κατηγορούμενη ωστόσο δεν αποδέχθηκε ότι ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, την οποία, όπως είπε, γνώριζε χρόνια από τον φιλικό της κύκλο.

Ανακρίτρια: Αποδέχεστε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας;

36χρονη: Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης.

Ανακρίτρια: Αφού θέλατε να της προκαλέσετε σωματική βλάβη γιατί επιλέξατε θειικό οξύ και σε αυτή τη μεγάλη ποσότητα;

36χρονη: Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά.

Η 36χρόνη απέδωσε την πράξη της σε αόριστο προσωπικό ζήτημα και αρνήθηκε να πει αποκαλύψει από πού και ποιος την προμήθευσε με το βιτριόλι.

Μια συγγνώμη με καθυστέρηση δέκα μηνών

Σε κάθε περίπτωση, η συγγνώμη της κατηγορούμενης ήρθε με αρκετή καθυστέρηση, με την Ιωάννα, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, να μην την αποδέχεται.

«Παρουσιάζομαι ενώπιον σας συντετριμμένη, μετά από 10 μήνες. Είμαι 36 ετών με λευκό ποινικό μητρώο… Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μία δίκαιη δίκη και μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους».

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης και η παραπομπή της υπόθεσης στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει για την παραπομπή της κατηγορούμενης στο ακροατήριο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/04/2021