Οικονομία

Ρεύμα: Πώς οι επιχειρηματίες προσπαθούν να εξοικονομήσουν ρεύμα

02.08.2022 | 19:55 Eνσωμάτωση

Όχι μόνο κλείνουν τα κλιματιστικά εν μέσω καύσωνα, αλλά πολλοί καταστηματάρχες βγάζουν ακόμα και τις λάμπες από τα φωτιστικά σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν έστω και λίγα ευρώ στον λογαριασμό ρεύματος.

«Έχουμε αφαιρέσει κάποιες λάμπες για εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τα φωτιστικά, οπότε τα φωτιστικά είναι χωρίς λάμπες αλλά το συγκεκριμένο κατάστημα επειδή λειτουργεί και σε όροφο, έχουμε τα φώτα κλειστά και αν ανεβεί ο πελάτης τα ανοίγουμε».

Άλλοι καταστηματάρχες στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις για να αυξήσουν τους βαθμούς στο κλιματιστικό ακόμα και πιο πάνω από τους 26. Χρησιμοποιούν αεροκουρτίνες που ενισχύουν τον δροσερό αέρα.

Ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, η σύσταση των ειδικών για να ύπαρξη εξοικονόμηση ενέργειας είναι τα κλιματιστικά να δουλεύουν το καλοκαίρι στους 26 βαθμούς και τον χειμώνα στους 19, κάτι που όπως φαίνεται πολλοί έχουν αρχίσει ήδη να το εφαρμόζουν.

Ακόμα και στη δύσκολη εποχή για την εστίαση όπου οι θερμοκρασίες αγγίζουν «κόκκινο» καθημερινά, η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ταβέρνες και σουβλατζίδικα κλείνουν εντελώς τα κλιματιστικά όταν έχουν λίγους ή καθόλου πελάτες.

Μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο η σύσταση για το Δημόσιο για εξοικονόμηση ενέργειας ενόψει του δύσκολου χειμώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα με παροχή κίνητρων τόσο στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων όσο και στους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια και να γλυτώσουν επιπλέον χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/08/2022