Μέχρι σήμερα, οι Αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν κάνει σχεδόν καμία δημόσια δήλωση σχετικά με τον πύραυλο R9X Hellfire.

Φαίνεται να χρησιμοποιείται ως στοχευμένο όπλο δολοφονίας ενάντια σε στόχους υψηλής αξίας: ηγέτες οργανώσεων και άλλα εξέχοντα άτομα. Τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν μόνο 11 επιβεβαιωμένες επιθέσεις με αυτό το όπλο.

Πολλές από αυτές σημειώθηκαν στη Συρία, αν και ο πύραυλος R9X πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Σομαλία και την Υεμένη.

Ο πύραυλος αυτός δε φέρει εκρηκτικά. Το R9X εξοντώνει τον στόχο του χρησιμοποιώντας την κινητική του ενέργεια και έξι λεπίδες που αναπτύσσονται πριν την πρόσκρουση.

Αυτό ελαχιστοποιεί την ακτίνα δράσης του πυραύλου, φαινομενικά μειώνοντας την πιθανότητα θανάτων αμάχων, ενώ έχει καταστροφικό αποτέλεσμα για οποιονδήποτε πληγεί από αυτόν.

Το R9X, ή για να αναφέρουμε το πλήρες όνομά του AGM-114R9X, είναι ένας πύραυλος αέρος-εδάφους (AGM) με έξι λεπίδες. Δε φαίνεται να υπάρχουν δημόσιες εικόνες αυτού του πυραύλου πριν εκτοξευθεί.

Το R9X είναι ένα ασυνήθιστο οπλικό σύστημα, και όχι μόνο επειδή χρησιμοποιεί έξι λεπίδες για να καταστρέψει τον στόχο του. Είναι ένας πύραυλος που καλύπτεται από μυστικότητα, αλλά ανακοινώνει την παρουσία του με μια εξαιρετικά χαρακτηριστική υπογραφή. Αν και έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τη θανατηφόρα ακτίνα ενός συμβατικού πυρομαχικού, έχει ολοκληρωτική τραυματική επίδραση στα σώματα των στοχευόμενων.