Πολιτική

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά – Συνάντηση με πολίτες & τοπικούς φορείς

02.08.2022 | 20:33 Eνσωμάτωση

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κεφαλονιά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους πολίτες απέναντι στην ακρίβεια για όσο χρειαστεί.

«Η κυβέρνηση δια του κρατικού προϋπολογισμού θα εξακολουθεί να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν αυτή την εισβολή του εισαγόμενου πληθωρισμού που μας δημιουργεί σήμερα αρκετά προβλήματα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Fuel Pass 2 και στον εντυπωσιακό ρυθμό με τον οποίο οι πολίτες υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

«Υπήρξανε ώρες της ημέρας χθες και σήμερα, που είχαμε παραπάνω από 100 αιτήσεις το δευτερόλεπτο και αυτό πιστοποιεί ότι υπάρχει ανάγκη στήριξης των πολιτών σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόστος ζωής».

Περπατώντας στο εμπορικό κέντρο μίλησε με καταστηματάρχες, επισκέπτες και ντόπιους.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης του δρόμου Πόρου – Αργοστολίου μήκους 37 χλμ. ώστε να παρέχει αυξημένη οδική ασφάλεια και ανθεκτικότητα.

«Εμείς αυτό το οποίο μπορούμε να εξασφαλίσουμε είναι ότι θα τρέξουμε την αδειοδοτική διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται».
Δεσμεύτηκε επίσης για τη ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

«Θα προσθέσουμε προσωπικό στο νοσοκομείο. Ήδη η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός έχει καταρτίσει το σχετικό σχέδιο».

Ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη για την αναβάθμιση του λιμανιού Αργοστολίου και τη μελέτη για το λιμάνι στο Ληξούρι.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς που ήταν ένα από τα 14 τα οποία αναβαθμίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/08/2022