Κόσμος

Τουρκία – Νέο χαμηλό για τη λίρα μετά την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών

02.12.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Τον έναν υπουργό Οικονομικών μετά τον άλλον αλλάζει ο Ερντογάν προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δίνη στην οποία έχει μπει η οικονομία του.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε μια εποχή που ο λαός υποφέρει και η τεχνολογία έχει φτάσει και ξεπεράσει το επίπεδο των πυραύλων, κομπάζει για το τουρκικό ναυτικό κανόνι.

«Η Τουρκία έχει γίνει πλέον μια από τις λίγες χώρες που παράγουν αυτό το οπλικό σύστημα με το εθνικό ναυτικό πυροβόλο που αναπτύξαμε. Το εθνικό ναυτικό πυροβόλο έχει αποτελεσματική εμβέλεια 16 χιλιομέτρων».

Η αντιπολίτευση τον καλεί να σιωπήσει καθώς κάθε φορά που εμφανίζεται, η λίρα κατακρημνίζεται.

Καλυμμένος από τον θόρυβο των κανονιοβολισμών, ο Σουλτάνος «αποκεφάλισε» μέσα στη νύχτα τον Λουτφί Ελβαν, τον δεύτερο υπουργό Οικονομικών μέσα σε 13 μήνες.

Ο νέος «τσάρος» της τουρκικής οικονομίας είναι ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπατί. Πρόκειται για επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

Υπήρξε ενεργό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος AKP και εξελέγη στο παρελθόν δύο φορές βουλευτής. Οι κακές γλώσσες λένε πως επί της ουσίας επανέρχεται στο προσκήνιο από το παράθυρο ο Μπεράτ Αλπαϊράκ, γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν και πρώην επικεφαλής της τουρκικής οικονομίας.

1.200 θωρακισμένα οχήματα για τον στρατό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην επίσημη παραλαβή 44 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως Μ1117 Guardian, από τα συνολικώς 1.200 που παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ, έστειλε μήνυμα αποτροπής

«Το γεωπολιτικό περιβάλλον της Ελλάδος και οι απειλές που αντιμετωπίζει στην περιοχή του Έβρου, στο Αιγαίο και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, μάς υποχρεώνουν να είμαστε διαρκώς σε καθεστώς επιχειρησιακής εγρήγορσης», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μήνυμα ετοιμότητας έστειλαν και τα ελληνικά όπλα, καθώς στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε η διακλαδική άσκηση «Κολοσσός», ενώ το Πολεμικό Ναυτικό που γιορτάζει τη Δευτέρα, παραμένει στις επάλξεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/12/2021