Ελλάδα

Μάριος Παπαγεωργίου – Επανεκκίνησε η δίκη της στυγερής δολοφονίας 9 χρόνια μετά

02.12.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Συγκλόνισε για μια ακόμα φορά η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, που απήχθη και δολοφονήθηκε πριν από 9 χρόνια.

«Πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού όλα θα πάνε, θα λάμψει η αλήθεια και η ελληνική Δικαιοσύνη θα μας φέρει σε αίσιο τέλος, να βρούμε τα υπόλοιπα, ό, τι έχει απομείνει από τα υπόλοιπα του παιδιού μου», είπε συντετριμμένη η μητέρα του, Βαρβάρα Θεοδωράκη.

Η Βαρβάρα Θεοδωράκη εκφράζει την ελπίδα ότι μετά από 9 ολόκληρα χρόνια αγώνα θα πάρει τις απαντήσεις που αναζητά. Θα μάθει πού έκρυψαν τη σορό του γιου της Μάριου.

Το πρωί έδωσε κατάθεση στο πλαίσιο της νέας έρευνας που διενεργούν οι δικαστικές Αρχές για την εμπλοκή εννέα ακόμα προσώπων στην αποτρόπαια δολοφονία.

«Ο δολοφόνος έκανε τον φίλο»

Η μητέρα του 26χρονου Μάριου, ο οποίος έφυγε βασανιστικά από τη ζωή μετά την απαγωγή του τον Αύγουστο του 2012, είδε τον άλλοτε οικογενειακό τους φίλο να καταδικάζεται σε πρώτο και δεύτερο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη και 20ετη για τη δολοφονία του γιου της, χωρίς ποτέ να παραδέχεται την ενοχή του και να αποκαλύπτει που έθαψε τον Μάριο.

«Το είχα υποψιαστεί με όσα είχε πει ο δολοφόνος τότε που μας έκανε τον φίλο και τον πατέρα του Μάριου. Είχα καταλάβει ότι είχε και άλλους συνεργούς αλλά πολύ αργά το κατάλαβα αυτό».

Η έκθεση Καναδού ερευνητή, ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει στις δικαστικές Αρχές, περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία για το πού βρίσκονται τα οστά του Μάριου.

«Ο Καναδός ερευνητής έχει φτάσει στο συμπέρασμα της πρώτης τοποθεσίας  εναπόθεσης της σωρού του Μάριου, στην εγκαταλελειμμένη αμερικανική βάση στο όρος Πατέρας και έχει καταλήξει ότι η εξαφάνιση της σωρού έγινε στην ευρύτερη περιοχή στα Καμένα Βούρλα», λέει ο Νίκος Ρουσόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας.

Οι καταθέσεις σημαντικών μαρτύρων για την υπόθεση του 26χρονου θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/12/2021