Υγεία

Κορωνοϊός – Εφημερίες με ράντζα & χωρίς κρεβάτια στις εντατικές

13.11.2021 | 20:02 Eνσωμάτωση

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία. Η πληρότητα των ΜΕΘ για covid στην επικράτεια έχει φτάσει στο 90% και στη Θεσσαλονίκη στο 100%.

Εφιαλτικές εφημερίες

Ασθενοφόρα περνούν το ένα μετά το άλλο την πύλη του Ευαγγελισμού κατά τη χθεσινή εφημερία, μεταφέροντας δεκάδες ασθενείς με κορωνοϊό. Με κανένα κενό κρεβατι τελείωσε η εφημερία στον Ευαγγελισμό.

Mε 55 εισαγωγές και ασθενείς σε ράντζα έκλεισε η εφημερία στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Ένα βήμα πριν τη επίταξη

Λήγει αύριο το βράδυ το τελεσίγραφο του υπουργείου υγείας προς του ιδιώτες γιατρούς για τη ενίσχυση των νοσοκομείων στις κόκκινες περιοχές. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών προκειμένου να βρεθεί λύση. Ωστόσο σε ορισμένες περιοχές τα κενά δεν φαίνεται να καλύπτονται και η επίταξη υπηρεσιών είναι προ των πυλών.

«Υπάρχουν περιοχές που είμαστε κοντά να οδηγηθούμε σε επίταξη υπηρεσιών. Η επιθυμία μας είναι μέχρι και την τελευταία στιγμή – και υπάρχει η συνδρομή αυτή από τους συλλόγους – είναι να λυθεί αυτό το θέμα χωρίς να χρειαστεί επίταξη αλλά η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που είναι θέμα χρόνου να καλυφθούν άμεσα αυτά τα κενά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ασφυκτική. Η πληρότητα των Covid ΜΕΘ στην επικράτεια έχει φτάσει στο 90% και στη Θεσσαλονίκη στο 100%! Τις επόμενες δυο εβδομάδες οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πίεση στα νοσοκομεία θα αυξηθεί κατά πολύ και οι όποιες εφεδρείες με δυσκολία θα επαρκούν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/11/2021