Την Τρίτη η κακοκαιρία θα επηρεάσει με βροχές και ισχυρές καταιγίδες τα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, τα φαινόμενα θα είναι έντονα μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και Πελοπόννησο. Το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στη Μακεδονία και τη Θράκη και το βράδυ θα περιοριστούν στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Συνεπώς μέχρι το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν ανατολικά, αφήνοντας με βελτιωμένο καιρό την υπόλοιπη χώρα.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, έως 21 στις υπόλοιπες περιοχές και έως 23-24 στο νότιο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα είναι ισχυροί στα 6-7 μποφόρ, αλλά το βράδυ στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Στην Αττική αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ήλιο, με τοπικές νεφώσεις. Μέχρι τις πρωινές ώρες θα βρέχει στην πόλη, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-21 και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 6, τοπικά 7 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες που θα είναι πιθανόν ισχυρές το πρωί, βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 13-18, με βόρειους ανέμους 4-5, το βράδυ πρόσκαιρα 6 μποφόρ.