Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – Ανακατατάξεις δείχνει νέα δημοσκόπηση από το «Βήμα της Κυριακής» – Ντέρμπι για τρεις

13.11.2021 | 20:29 Eνσωμάτωση

Στο μέτωπο του ΚΙΝΑΛ, ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό φέρνει όπως φαίνεται δημοσκόπηση της Metron Analysis η οποία δημοσιεύεται αύριο μαζί με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Η ψηφοφορία για την αυστηροποίηση των ποινών του Ποινικού Κώδικα και η ηχηρή διαφοροποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου από την γραμμή της  ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, ανέδειξε για πρώτη φορά με εμφατικό τρόπο τις πολιτικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων.

Ο κ. Λοβέρδος οποίος υπερψήφισε και επί της αρχής την κυβερνητική πρόταση, ήταν αιχμηρός απέναντι στους συντρόφους του για το θέμα της προστασίας του πολίτη.

«Ζητά προστασία κατά κυριολεξία, όχι στα λόγια. Όχι μετά από κάθε έγκλημα να βγαίνουμε στις τηλεοράσεις και να κλαίμε. Κροκοδείλια δάκρυα, αν δεν εννοούμε αυτά που λέμε».

Ο Γιώργος Παπανδρέου αντίθετα βάλλει κατά της κυβέρνησης για τον ΠΚ με αφορμή και το άρθρο για την περιστολή της ελευθερίας του Τύπου όπως σημειώνει, ενώ πυρά εξαπολύει στη ΝΔ και για τα θέματα της λεγόμενης λίστας Πέτσα.

«Δεν χρειαζόντουσαν αυτές οι έκτακτες ρυθμίσεις στην πανδημία. Έχουμε μεγάλη διάφορά με τη ΝΔ».

Το ΚΙΝΑΛ είναι η εναλλακτική προοπτική απέναντι στους Μητσοτάκη και Τσίπρα ανέφερε από την Θράκη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αυτή είναι η δύναμη του Μητσοτάκη. Ο φόβος να μην επανέλθει ο Τσίπρας. Εδώ λοιπόν η δική μας συγκυρία. Να σπάσουμε τον φόβο αυτό».

Ο Χάρης Καστανίδης δεσμεύτηκε ότι μαζί με μια νέα διακήρυξη στο συνέδριο μετά τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, θα θέσει και εκείνος το θέμα της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ.

«Η στιγμή που η δημοκρατική παράταξη πρέπει να ξαναβρεθεί στο τιμόνι της διακυβέρνησης».

Στα Ανώγεια συνεχίζει την περιοδεία του ο Παύλος Γερουλάνος.

«Σαν κόμμα, σαν ΚΙΝΑΛ, να δείξουμε ότι ξέρουμε που θέλουμε να πάμε τη χώρα. Αυτό σχέδιο παρουσιάζουμε όπου πάμε και η ανταπόκριση είναι καταπληκτική».

Να σπάσει το δίδυμο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο, κάλεσε τους πολίτες από τα Γιάννενα ο Παύλος Χρηστίδης.

«Είναι ένα δίδυμο, το οποίο δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από το τέλμα. Για να το υπερβούμε, χρειάζεται μια παράταξη ελπίδας.

Στον αέρα το debate

Στον αέρα βρίσκεται το debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Οι πέντε από τους έξι υποψήφιους αναμένουν την απάντηση της ΕΡΤ μετά τις επιστολές τους για debate χωρίς τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος εμμένει στη δική του πρόταση για διάλογο.

Το «Βήμα της Κυριακής» φιλοξενεί αύριο μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και στην οποία καταγράφεται ένα ντέρμπι για τρεις, με οριακή διαφορά ανάμεσα στους κ.κ. Λοβέρδο, Παπανδρέου και Ανδρουλάκη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/11/2021