Οικονομία

Κορωνοϊός – Σε ισχύ τα νέα μέτρα σε λιανεμπόριο & καταστήματα τροφίμων

13.11.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Πρώτη ημέρα εφαρμογής σήμερα των νέων μέτρων σε σουπερμάρκετ και καταστήματα τροφίμων όπου πλέον επιτρέπεται μειωμένος αριθμός πελατών.

Αγορές με ασφάλεια ενώ βρίσκεται σε έξαρση το τέταρτο κύμα πανδημίας στη χώρα. Μάσκα, αποστάσεις και τα απαραίτητα πλέον πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ κορωνοϊού του τελευταίου 48ωρου στο χέρι.

Την εφαρμογή των μέτρων ελέγχουν μικτά κλιμάκια της εθνικής αρχής διαφάνειας και αστυνομικών.

Οι πρώτες διαπιστώσεις είναι αισιόδοξες. Δεν υπάρχουν παραβάσεις που απειλούν τη δημόσια υγεία, ενώ φέρνουν παράλληλα κυρώσεις και πρόστιμα.

Την ίδια ώρα οι περισσότεροι καταναλωτές επιδεικνύουν πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σε αρκετά πολυκαταστήματα σχηματίστηκαν ουρές αφού οι υπάλληλοι έκαναν σχολαστικούς ελέγχους των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Συνολικά, 1.900 μικτά κλιμάκια με 8,000 αστυνομικούς και 400 επιθεωρητές της εθνικής αρχής διαφάνειας έχουν αναλάβει να ελέγχουν αν τηρούνται παντού τα μέτρα για να μην περάσει το κατώφλι των ανοιχτών  καταστημάτων ο κορωνοϊός.

Με αποστάσεις στα σουπερμάρκετ

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού επανέφερε περιορισμό του αριθμού  ατόμων στα καταστήματα τροφίμων όπου δεν υπάρχει έλεγχος πιστοποιητικών στις εισόδους και θα πρέπει να βρίσκεται μέσα ένα άτομο ανά 9 τ.μ.

Η προσπάθεια να παραμείνει ανοιχτή η αγορά συνεχίζεται παράλληλα με τη μάχη για περιορισμό της διασποράς κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/11/2021