Υγεία

Κορωνοϊός – Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία – Στο τραπέζι νέα μέτρα

12.11.2021 | 16:40 Eνσωμάτωση

Ώρα μηδέν για τα νοσοκομεία, με το σύστημα να μην αντέχει την αυξημένη καθημερινά πίεση από τους ασθενείς που συνωστίζονται για ένα κρεβάτι νοσηλείας ή ακόμα χειρότερα για ΜΕΘ.

Οι υγειονομικοί φωνάζουν πως και για όσους υπάρχουν κρεβάτια, δεν υπάρχει προσωπικό.

Κάθε μέρα, την δραματική κατάσταση επιβεβαιώνει η μαρτυρία των γιατρών που νιώθουν πως ο κορωνοϊός παίρνει το πάνω χέρι. Οι γιατροί στη βόρεια Ελλάδα επιβεβαιώνουν την εικόνα της ΠΟΕΔΗΝ.

Έχοντας περισσότερους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τα νοσοκομεία βλέπουν ως μόνη λύση την επίταξη και του ιδιωτικού τομέα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, ενώ μία μικρή ανάσα στη Θεσσαλονίκη έδωσε η μεταφορά γιατρών από την Αθήνα.

Καθώς τα περισσότερα νοσοκομεία είναι χωρίς ΜΕΘ διαθέσιμη, οι γιατροί παρακαλούν να σταματήσει η ροή ασθενών, την ίδια ώρα όμως η πρόβλεψη είναι για εκτίναξη στα 11.000 κρούσματα.

Η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το ψυχολογικό όριο των 500 διασωληνωμένων έσπασε, με 503 ενώ οι νέες εισαγωγές άγγιξαν τις 431.

Οι γιατροί λένε πως μόνο αποτελεσματικό μέτρο είναι ο εμβολιασμός και προειδοποιούν πως όσοι νοσήσουν και μετά τη θεραπεία θα έχουν προβλήματα.

Στο κόκκινο η βόρεια Ελλάδα

Αυτήν την στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, έχουν γεμίσει ασφυκτικά τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας.

Διασωληνεμένοι εκτός ΜΕΘ και στη Θεσσαλία, που οι 44 κλίνες είναι γεμάτες

Στην Στερεά, οι 19 κλίνες είναι γεμάτες, ενώ στην Αττική από τα 213 κρεβάτια ΜΕΘ τα 14 είναι κενά.

Συνολικά λειτουργούν 536 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού από 973 τον Απρίλιο του. Την ίδια ώρα για λάθη που γίνονται και στη νοσηλεία στο σπίτι όσων ασθενών δεν βρίσκονται στα νοσοκομεία κάνουν λόγο οι ειδικοί.

Στο τραπέζι το lockdown για ανεμβολίαστους

Η δραματική κατάσταση προβληματίζει την κυβέρνηση και ήδη στο τραπέζι είναι πιο αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Στην Αυστρία ήδη lockdown για τους ανεμβολίαστους προανήγγειλε ο καγκελάριος, ενώ στην Κύπρο οι ανεμβολίαστοι δεν μπαίνουν πουθενά.

Και στην Ελλάδα η είσοδος με rapid tests έχει πέσει στο τραπέζι για τα σουπερμάρκετ

Η αύξηση των ραντεβού πρώτης δόσης δίνει αισιοδοξία. Η αύξηση αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα αφού πολλοί που ήθελαν να κλείσουν ραντεβού δεν βρήκαν διαθέσιμα νωρίτερα λόγω και όσων κάνουν την τρίτη δόση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αρνητές γονείς επιμένουν να μην στέλνουν τα παιδιά στα σχολεία σε Δράμα, Καβάλα, Ρόδο και Σέρρες και οι εκπαιδευτικοί κρούουν καμπανάκι κινδύνου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 12/11/2021