Ελλάδα

Φόβοι & Ελλείψεις στην Χριστουγεννιάτικη αγορά

12.11.2021 | 18:23 Eνσωμάτωση

Χριστούγεννα, μέρες χαράς, κυρίως για τα παιδιά, που θα ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη και θα πάρουν από τους γονείς τα δώρα τους, αν, τα βρουν. Και φέτος θα είναι πολύ δύσκολο και να τα βρουν και να τα πληρώσουν.

Οι εισαγωγείς παιχνιδιών προειδοποιούν τους γονείς πως στην αγορά ήδη φαίνονται οι ελλείψεις σε προϊόντα και συστήνουν για να μην υπάρχει γκρίνια στο σπίτι να σπεύσουν να κάνουν τις αγορές τους. Ο λόγος των ελλέιψεων στα παιχνίδια είναι η παγκόσμια έλλειψη στις μεταφορές, αλλά και οι απεργίες και αργίες στην χώρα μας που έχουν κρατήσει τα κοντεινερ στα λιμάνια.

«Πολλα εμπορεύματα εγκλωβισμενα απεργίες αργίες[, αναφέρει ο επιχειρηματίας, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος θα πει πως πρόλαβε και από μήνες γέμισέ εμπόρευμα το κατάστημα του με χριστουγεννιάτικά. Όσοι δεν πρόλαβαν έμπλεξαν. Πλοία δεν υπάρχουν τα δρομολόγια είναι κλεισμένα οι ναύλοι πανάκριβοι ενώ πλέον σε πολλά λιμάνια έχουν ξεμείνει κοντέινερ και δεν μπορούν να φτάσουν στην Κίνα για να τα γεμίσουν προϊόντα.

Στην τσέπη τους οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν πως αυξημένα μεταφορικά και αυξημένα ενεργειακά κόστη στις επιχειρήσεις για να λειτουργήσουν θα σημάνουν αυξήσις στην καλύτερη περίπτωση στο 23%.

Τα καταστήματα λένε πως δεν υπάρχει καμία πλέον δυνατότητα περιορισμού του κέρδους τους αφού έχουν υποχρεωθεί ακόμα και να κάνουν προσλήψεις για τα νέα μέτρα.

Οι καταναλωτές πάντως είναι διστακτικοί στις αγορές τους από την άλλη. Και ο κύριος λόγος είναι πως η ακρίβεια δεν τους δίνει περιθώρια να πάνε για χριστουγεννιάτικα οπότε όσοι μπορούν περιμένουν το δώρο Χριστουγέννων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 12/11/2021