Κόσμος

Μεγάλη Βρετανία – Σκύλος κόλλησε κορωνοϊό από τον ιδιοκτήτη του

12.11.2021 | 18:07 Eνσωμάτωση

Σκύλος με κορωνοϊό εντοπίστηκε στην Αγγλία, με τα διαθέσιμα στοιχεία να δείχνουν ότι ο σκύλος προσβλήθηκε από τους ιδιοκτήτες του που είχαν προηγουμένως βρεθεί θετικοί.

Τα κατοικίδια πάντως, αντίθετα από τους ανθρώπους, περνούν τον κορωνοϊό πολύ ελαφρά.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να πλένουν τα χέρια τους τακτικά, κυρίως πριν και μετά την επαφή με τα κατοικίδια. Το θέμα απασχόλησε κτηνιάτρους που συνεδριάζουν στις Βρυξέλες σήμερα.

«Είμαι στις Βρυξέλλες στη Γενική Συνέλευση της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων. Ανάμεσα στα θέματα τα οποία συζητήσαμε και αφορούν τον κλάδο είναι και το θέμα του COVID-19. Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 20 περιστατικά», λέει η Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Αυτήν την περίοδο ο σκύλος αναρρώνει στο σπίτι, ενώ οι Άγγλοι λένε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι το ζώο ήταν υπεύθυνο για τη μετάδοση της νόσου στους ιδιοκτήτες του ή ότι τα κατοικίδια μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους ανθρώπους.

Οι γιατροί λένε πως είναι πολύ σπάνιο να μολυνθούν σκύλοι και συνήθως παρουσιάζουν μόνο ήπια κλινικά συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση οι κτηνίατροι συστήνουν να μη μένει το κατοικίδιο με τον ιδιοκτήτη όταν αυτός νοσεί

Το κρούσμα έχει αναφερθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων ενώ υπήρξε ένας πολύ μικρός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε κατοικίδια σε άλλες χώρες στην Ευρώπη, τη βόρεια Αμερική και την Ασία.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 12/11/2021