Κόσμος

Παράλυτα ποντίκια περπάτησαν ξανά χάρη σε πρωτοποριακή θεραπεία

12.11.2021 | 18:11 Eνσωμάτωση

76 παράλυτα ποντίκια περπάτησαν ξανά μετά από μία πρωτοποριακή θεραπεία του Πανεπιστημίου του Ιλινόις.

Οι επιστήμονες ανέπτυξαν μία πρωτοποριακή μέθοδο αποκατάστασης της σπονδυλικής στήλης και την εφάρμοσαν σε μία συγκεκριμένη ομάδα τρωκτικών.

Σε μία άλλη έδωσαν εικονική θεραπεία με αλατόνερο.

Η εφαρμογή της νέας μεθόδου επέτρεψε στα τρωκτικά να περπατήσουν ξανά μετά από τέσσερις εβδομάδες, κάτι που δε συνέβη στην ομάδα του πλασίμπο.

Επόμενο βήμα οι δοκιμές στους ανθρώπους

Η θεραπεία βοήθησε στην αναγέννηση των άκρων των αποκομμένων νευρώνων και βελτίωσε την ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων στην περιοχή του τραύματος.

Το ερώτημα πλέον είναι κατά πόσο η θεραπεία μπορεί να φανεί εξίσου αποτελεσματική στους ανθρώπους. Οι ερευνητές θα ζητήσουν άμεσα από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έγκριση για την πραγματοποίηση δοκιμών σε παράλυτους ανθρώπους.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ούτε το 3% των ασθενών με παράλυση λόγω τραύματος στη σπονδυλική στήλη εξαιτίας τροχαίου, πτώσης, αθλήματος, πυροβολισμού, ασθένειας καταφέρνουν τελικά να ανακτήσουν κάποιες βασικές σωματικές λειτουργίες.

Το προσδόκιμο ζωής γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι σημαντικά μικρότερο και δεν έχει βελτιωθεί καθόλου από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 12/11/2021