Ελλάδα

Ψευτογιατρός – Ενώπιον της δικαιοσύνης – Σοκάρουν οι μαρτυρίες των θυμάτων του

12.11.2021 | 17:41 Eνσωμάτωση

Τα νέα ξεσπάσματα οργής από συγγενείς θυμάτων έρχονται αυτήν τη φορά έξω από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της πολύκροτης δίκης, άνθρωποι που έχασαν τους γονείς τους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του ψευτογιατρού.

Η δράση του 48χρονου συνδέεται, σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, με 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες. Ο ίδιος πάντως το μεσημέρι δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Εκτός από τον 48χρονο, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κάθονται άλλοι 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή και ένας έμπορος βοτάνων.

Οι δικηγόροι τους έθεσαν θέμα για τη χωρητικότητας της αίθουσας, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη της δίκης.

«Δεν υπάρχει ζωή. Τον θάνατο περιμένω. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό που πέρασα εγώ. Τους πόνους, την ταλαιπωρία. Με τελειώσανε», λέει θύμα του ψευτογιατρού.

Ο ψευτογιατρός, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, υπόσχονταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και πάσχοντες από άλλες ασθένειες, πείθοντάς τους να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες γιατροί και να ακολουθήσουν τις δικές του συμβουλές, με τα πανάκριβα ματζούνια που τους προωθούσε.

Οι αποκαλύψεις για την δράση του και το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε το LIVE NEWS είχαν προκαλέσει αίσθηση, με απελπισμένους ασθενείς να πείθονται και να μπαίνουν σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες.

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται ότι έστειλε μεταξύ άλλων στον θάνατο μια 14χρονη και ένα 16χρονο που τον άκουσαν και διέκοψαν τις χημειοθεραπείες τους.

Το απόγευμα, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου στην ίδια αίθουσα καθώς δεν βρέθηκε άλλη μεγαλύτερης χωρητικότητας.

«Έχασα την κούκλα μου»

«Έχασα την κόρη μου 11/07/2017. ‘Κατέληξε’ από τον κύριο Κόντο και τα ιάματά του. Ήταν καρκινοπαθής, το πάλεψε 4μιση χρόνια. Γνωρίστηκε με τον κύριο Κόντο στην εκκλησία με τον πνευματικό της και την έπεισαν να σταματήσει τις χημειοθεραπείες της και ‘κατέληξε’ μέσα σε 4 μήνες. Ήταν 35 χρονών», λέει, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της η μητέρα ενός εκ των θυμάτων, Ουρανία Μωραΐτη.

«Η πρώτη συνάντηση έγινε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, στην καφετέρια, και μετά ήρθε στο σπίτι μας να δει την κατάστασή μας και να πάρει τη συγκατάθεσή μας, αν μπορούμε να βοηθήσουμε οικονομικά το παιδί μας. Συνολικά, μας πήρε 60.000», συμπληρώνει.

«Άφησε τα παιδιά της χωρίς αναμνήσεις, δε θυμούνται μάνα. Έχασα την κούκλα μου, είμαι σαν παιδάκι που του πήραν το παιχνίδι του», λέει με δάκρυα στα μάτια η κ. Μωραΐτη.

«Την είχε αφήσει 32 κιλά με την εξαντλητική δίαιτα που την είχε επιβάλλει», λέει από τη μεριά του ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος θυμάτων, ο οποίος τονίζει ότι η δράση του ψευτογιατρού ήταν ξεκάθαρα «εγκληματική».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 12/11/2021