Πολιτική

Σε θερμό κλίμα οι συναντήσεις Μενέντεζ με την πολιτική & πολιτειακή ηγεσία

27.08.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Σε θερμό κλίμα και με αναφορές στην σταθερή θέση του υπέρ του διεθνούς δικαίου, έγινε δεκτός στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Συγκινημένος, παραλαμβάνει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής.

«Έχω λάβει πολλές διακρίσεις, μου έχουν απονεμηθεί παράσημα και μετάλλια, αλλά ειλικρινά θα τιμώ για πάντα το παράσημο που έλαβα σήμερα από εσάς….».

«Έχουμε εκτιμήσει την ευαισθησία σας για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, τη στράτευσή σας στον αγώνα εναντίον όσων υπονομεύουν την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας», Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Εξίσου θερμή υποδοχή έλαβε ο κ. Μενέντεζ και στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Κύριε Γερουσιαστά, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς επιτρέψτε μου να  καλωσορίσω στην Αθήνα ένα πραγματικό φίλο. Φίλο με Φ κεφαλαίο», είπε ο Νίκος Δένδιας

«Θεωρούμε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας και προωθητή της Δημοκρατίας και ευημερίας στην περιοχή και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για αυτό τον κοινό στόχο», δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής.

Στο πουργείο Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε τη σημασία που έχει το νομοθετικό έργο του Ρόμπερτ Μενέντεζ και οι προσπάθειές του για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συμμαχίας Αθηνας και Ουάσιγκτον

«Είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αμυντική συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα. Μια ανθούσα και αναπτυσσόμενη συνεργασία, στηρίζοντας τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών υποδομών της Ελλάδας, διευκολύνοντας την μεταφορά αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στην Ελλάδα».

Η Τουρκία κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού γερουσιαστή στο Υπουργείο Εξωτερικών επέλεξε να προχωρήσει σε δύο υπερπτήσεις μετά από δύο μήνες σε Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/08/2021