Υγεία

Κορωνοϊός – «Βραχυκύκλωμα» στο ΕΣΥ από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

27.08.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Την ώρα που εισαγωγές και διασωληνώσεις αυξάνονται, χιλιάδες κενά ενδέχεται να προκύψουν στο σύστημα υγείας από την 1η Σεπτεμβρίου που 20.000 υγειονομικοί θα βγουν σε αναστολή.

Σε πίεση βρίσκεται το εθνικό σύστημα υγείας, με τις εισαγωγές των ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία να καταγράφουν καθημερινά τριψήφιο αριθμό.

Καταληκτική ημερομηνία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς η 1η Σεπτεμβρίου, όταν θα βγουν σε αναστολή εργασίας όσοι θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι.

Στα όρια το «Σωτηρία»

Στο νοσοκομείο Σωτηρία, ακόμη και οι γιατροί δεν περίμεναν εν μέσω θέρους την αύξηση των εισαγωγών και των διασωληνώσεων στο νοσοκομείο.

23 ετών είναι ο νεαρότερος ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Όσοι μπαίνουν αυτήν την στιγμή στο νοσοκομείο φέρουν βαριά συμπτώματα.

Σε αντάρτικο η ΠΟΕΔΗΝ

Νέες κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου και για κάθε ημέρα από την ερχόμενη εβδομάδα ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με ανακοίνωση, καλεί ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα να παραλάβουν το ειδικό σήμα εμβολιασμού που θα επιβεβαιώνει ότι όλο το προσωπικό της κάθε μονάδας είναι εμβολιασμένο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/08/2021