Υγεία

Κορωνοϊός – Δύο δωρεάν self-tests σε όσους ανεμβολίαστους επιστρέφουν από διακοπές

27.08.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους, ωστόσο θα γίνει μια εξαίρεση γι’ αυτήν την εβδομάδα.

Εδώ και μέρες οι ειδικοί και στελέχη της κυβέρνησης ζητούν απ’ όσους επιστρέφουν τις επόμενες μέρες από τα νησιά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην έχουν πολλές επαφές, ειδικά με ευπαθείς ομάδες, υπό τον φόβο να μεταδώσουν τον κορωνοϊό.

Από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου και μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να πάρουν δωρεάν από τα φαρμακεία δύο self-tests.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) ανακοινώνεται η περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο (2) τεστ από τα φαρμακεία της χώρας, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ομάδες πολιτών:

– Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

– Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)

– Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/08/2021