Οικονομία

Φωτιές – Ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους

27.08.2021 | 20:44 Eνσωμάτωση

Με τις πρώτες δόσεις των αποζημιώσεων να έχουν ήδη καταβληθεί σε περισσότερους από 1.700 πολίτες, η Βόρεια Εύβοια ζει ήδη την επόμενη μέρα του ολέθρου των πυρκαγιών.

Μπουλντόζες απομακρύνουν από το οδόστρωμα τους κορμούς που έπεσαν παραδομένοι στη φωτιά που κατέκαψε τη Βόρεια Εύβοια.

Οι πρώτοι καθαρισμοί ξεκίνησαν στον επαρχιακό δρόμο Λίμνης Ροβιών και στη διασταύρωση του χωριού Βουτά προς τον Όσιο Δαυίδ.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα υλοτομίας προκειμένου να προχωρήσουν οι αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις και οι αντιπλημμυρικές εργασίες ενόψει του Φθινοπώρου.

Αυξάνονται οι αιτήσεις για αποζημιώσεις

Με τις αυτοψίες να συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, χιλιάδες πολίτες καταθέτουν αίτηση προκειμένου να αποζημιωθούν μετά τις καταστροφές που υπέστησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Οι αυτοψίες ξεπερνούν τις 2,5 χιλιάδες και οι αιτήσεις τις 3.000. Ήδη σε 1.742 πολίτες έχουν δοθεί 10 εκατομμύρια ευρώ. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και η καταγραφή στην Βόρεια Εύβοια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου κλιμάκιο επιστημόνων και δασολόγων για την ολοκλήρωση της μελέτης των αντιδιαβρωτικών έργων.

Στόχος είναι η καταγραφή των καμένων εκτάσεων και δασών, καθώς προτεραιότητα είναι η άμεση αναδάσωση. Το παρήγορο είναι ότι σε αρκετά σημεία που δεν έχουν καεί θα υπάρξει φυσική αναγέννηση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/08/2021