Πολιτική

Κορωνοϊός – Αποφασισμένη η κυβέρνηση να επεκτείνει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

27.08.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε κάθε τόνο ότι είναι αποφασισμένη να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, την ώρα που τονίζεται ότι δε θα γίνει κανένα βήμα πίσω σχετικά με τους υγειονομικούς.

Όπως λέει το Μέγαρο Μαξίμου η κυβέρνηση δεν μπλοφάρει. Τα μέτρα για όσους είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να εμβολιαστούν και παραμένουν ανεμβολίαστοι θα εφαρμοστούν.

Την 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα βγουν σε αναστολή και θα πρέπει να επιστρέψουν και την προκαταβολή του μισθού τους.

Με αυτή την αποφασιστικότητα στην τήρηση του σχετικού νόμου, το Μέγαρο Μαξίμου έχει διπλό στόχο: να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να μην επεκταθεί η υποχρεωτικότητα σε άλλες κατηγορίες.

Αν χρειαστεί, το εμβόλιο θα γίνει υποχρεωτικό και άλλους εργαζόμενους αλλά η κυβέρνηση θέλει να το αποφύγει, η πρόθεσή της είναι να μην πάει παραπέρα.

Άλλωστε, ειδικά για κάποιες κατηγορίες όπως τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις, δε θα είναι και τόσο απλό καθώς είναι δύσκολη η αναπλήρωση των κενών που θα προκύψουν.

Πάντως, ήδη οι ρυθμοί των εμβολιασμών επιτρέπουν αισιοδοξία, καθώς την τελευταία εβδομάδα κλείστηκαν 160.000 νέα ραντεβού όταν ο στόχος είναι να εμβολιαστούν ακόμη 1 εκατ. πολίτες για φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/08/2021