Πολιτική

Πέθανε στα 82 ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Η πολιτική πορεία και ο δρόμος προς τη φυλακή

27.08.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Σε ηλικία 82 ετών πέθανε σήμερα το πρωι από ανακοπή ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Η ζωή του υπήρξε πολυκύμαντη. Απο το ζενίθ στο ναδίρ ο Ακης Τσοχατζόπουλος βρέθηκε στις φυλακές καταδικασμένος για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Σε ηλικία 82 ετών ο Άκης Τσοχατζόπουλος, έσβησε, από ανακοπή καρδιάς σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στον Πειραιά, στο οποίο νοσηλευόταν τους τελευταίους εννέα μήνες.

Ο άνθρωπος, που παραλίγο να γίνει πρωθυπουργός, βρέθηκε από το υπουργικό γραφείο στις φυλακές Κορυδαλλού μέσα από μία διαδρομή που θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Τους τελευταίους μήνες ήταν αρκετά καταβεβλημένος… Η σύζυγός του, Βίκυ Τσοχατζοπούλου, ο γιος τους, ο δικηγόρος του, Γιάννης Παγορόπουλος και ελάχιστοι φίλοι του είχαν μείνει δίπλα του.

Η σύζυγός του τον αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση στα social media γράφοντας «αντίο ζωή μου».

Ο χλιδάτος γάμος

Για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, η συνάντηση που άλλαξε τη ζωή του ήρθε το 1994 όταν γνώρισε τη Βίκυ Σταμάτη σε μία δεξίωση.

Ο γάμος τους, σε μία χλιδάτη τελετή στο Παρίσι το 2004 κέντρισε τα βλέμματα, αφού προηγήθηκε ένα επεισοδιακό διαζύγιο με την επί 30χρονια σύζυγο του, Γκούντρουμ.

Το ζευγάρι φτάνει στην εκκλησία με μπλε Jaguar και η γαμήλια δεξίωση στο Four Seasons αφήνει εποχή…

Η αρχή του τέλους για τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό ωστόσο έρχεται όταν μεταβιβάζει το ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου στη Βίκυ Σταμάτη.

Η Βουλή αρχικά και στην συνέχεια η Δικαιοσύνη αρχίζει ναερευνά την προέλευση των χρημάτων για την αγορά του ακινήτου.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάντα υποστήριζε ότι οι αποφάσεις γιατην προμήθεια των εξοπλιστικών δυνάμεων λήφθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του ΚΥΣΕΑ.

Η σύλληψη και η φυλάκιση

Στις 11 Απριλίου του 2012, Μεγάλη Τετάρτη, ο πρώην υπουργός συλλαμβάνεται με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τα οποία κατηγορείται ότι έλαβε ως μίζες για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Πέντε ημέρες, μετά με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα,οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Αρχικά, καταδικάζεται σε κάθειρξη 20 ετών η οποία στο Εφετείο μειώνεται στα 19.

Εκεί παρέμεινε για πέντε χρόνια και 23 ημέρες. Πρώτη φορά αποφυλακίζεται στις 4 Μαΐου 2017. «Γυρίζω από τον Κορυδαλλό όπου εξαντλήθηκε επί πέντε χρόνια η ποινή εξόντωσης που είχε επιβληθεί σε εμένα και την οικογένεια μου» είχε δηλώσει τότε.

Επέστρεψε ξανά στις φυλακές με την απόφαση του Εφετείου, στις 31 Οκτωβρίου 2017, για  να αποφυλακιστεί οριστικά στις 3 Ιουλίου 2018, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, επιμένοντας ότι υπήρξε αθώος και πως η σύλληψη και η καταδίκη του, υπήρξε αποτέλεσμα πολιτικής δίωξης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/08/2021