Κόσμος

ΗΠΑ: Σύσταση του CDC στους εμβολιασμένους για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

28.07.2021 | 13:23 Eνσωμάτωση

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η μετάλλαξη Δέλτα σε συνδυασμό με την πτώση στα ποσοστά εμβολιασμών έφερε νέα ανακοίνωση από το CDC που συστήνει στους εμβολιασμένους την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός Πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους. Στην Ευρώπη ο Υπουργός Υγείας της Γαλλίας, χορήγησε ο ίδιος το εμβόλιο σε έγκυο συνάδελφό του, για να περάσει το μήνυμα πως τα εμβόλια είναι ασφαλή για όλους.

Ο Υπουργός Υγείας της Γαλλίας χορήγησε ο ίδιος το εμβόλιο στην υφυπουργό κοινωνικής πολιτικής της χώρας σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Ο Ολιβιέ Βεράν, γιατρός στο επάγγελμα, προχώρησε σε αυτή την κίνηση μαζί με την Ολίβια Γκρεγκουάρ η οποία είναι μάλιστα στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της, προκειμένου να πειστούν περισσότεροι πολίτες της χώρας πως τα εμβόλια είναι απόλυτα ασφαλή.

«Είναι η δεύτερη δόση μου, είμαι στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης μου και δεν έχω καμία αναστολή. Εμπιστεύομαι τους γιατρούς που με συνοδεύουν και που έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες», είπε η υφυπουργός κοινωνικής πολιτικής Ολίβια Γκρεγκουάρ.

Σήμερα επίσης ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως οι μαθητές και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά θα επιστρέφουν σε εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα στην τάξη τους. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πάντως δεν θα είναι υποχρεωτικό για αυτή την κατηγορία πολιτών.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ να αυξάνει κατακόρυφα τα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης ασθενειών προχώρησε σε επαναφορά της μάσκας σε κλειστούς χώρους για τους εμβολιασμένους πολίτες. Οι ειδικοί κάνουν ακόμη μία έκκληση στους ανεμβολίαστους αμερικανούς.

«Η λύση για όλα είναι το να εμβολιαστούν 100 εκατομμύρια άνθρωποι στην χώρα που μπορούν και δεν το έχουν κάνει ακόμα, να εμβολιαστούν», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι.

Με τους ρυθμούς εμβολιασμού στην χώρα να είναι αντιστρόφως ανάλογοι των κρουσμάτων που καλπάζουν και ξεπέρασαν εχθές τα 60.000 ο Πρόεδρος Μπάϊντεν έριξε στο τραπέζι την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας με το ποσοστό των ανεμβολίαστων υπαλλήλων να είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/07/2021