Πολιτική

Κοινό μέτωπο Ελλάδας & Κύπρου κατά της Τουρκίας: «Απορρίπτονται από τη διεθνή κοινότητα οι τουρκικές αξιώσεις για τη διχοτόμηση της Κύπρου»

28.07.2021 | 13:27 Eνσωμάτωση

Για δεύτερη φορά μέσα από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισαν πως οι αξιώσεις της Άγκυρας για διχοτόμηση της Κύπρου απορρίπτονται και αποδοκιμάζονται από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

Οι δύο ηγέτες ήταν σαφέστατοι μιλώντας στη 13η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Οι ενέργειες του Ταγίπ Ερντογάν στην Αμμόχωστο είναι παράνομες και καταδικαστέες.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και χθες μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ η τριμερής σύνοδος Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας που είναι σε εξέλιξη στέλνει επίσης ισχυρό μήνυμα για τη σημασία των συνεργασιών στην περιοχή.

Επιπλέον, τις παράνομες και μονομερείς ενέργειες του Τούρκου Προέδρου στα Βαρώσια καταδίκασε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Ζοζέφ Μπορέλ κάτι που ικανοποίησε την Αθήνα και προκάλεσε δυσφορία στην Άγκυρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/07/2021