Κόσμος

Κομισιόν: Πλήρως εμβολιασμένοι το 57% των ευρωπαίων

28.07.2021 | 13:26 Eνσωμάτωση

Το 57% των Ευρωπαίων πολιτών είναι εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις ενώ περίπου το 70% έχει λάβει την πρώτη δόση και περιμένει τη δεύτερη, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 10 Ιουλίου οι Βρυξέλλες έχουν παραδώσει αρκετό αριθμό εμβολίων ώστε τα κράτη να εμβολιάσουν και με τις δυο δόσεις το 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι τέλη του καλοκαιριού.
Όμως, ενώ κάποια κράτη πάνε πολύ καλά, όπως η Μάλτα όπου 82% του πληθυσμού έχει λάβει και τις δυο δόσεις, κάποια άλλα όπως η Βουλγαρία έχουν φθάσει σε απελπιστικά επίπεδα καθώς το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 16.7%. Όπως και στην Ελλάδα, υπάρχουν χώρες όπως η Πολωνία και η Γερμανία όπου έχει ξεκινήσει η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων συγκεκριμένων ομάδων.
Πάντως σε κάποια κράτη όπου ο κόσμος δεν πάει να εμβολιαστεί επικρατεί χάος με τα εμβόλια. Η Λιθουανία αναγκάστηκε να πετάξει κυριολεκτικά 5.000 δόσεις εμβολίων διότι έληξαν.
Άλλες χώρες, όπου τα εμβόλια είναι κοντά στο να λήξουν, αποφασίζουν να τα δωρίσουν στην Αφρική ή να τα πουλήσουν σε άλλες χώρες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/07/2021