Υγεία

Κορωνοϊός: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών – Η μετάλλαξη Δέλτα δίνει πολύ υψηλό ιικό φορτίο

28.07.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

Με την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος φιλοδοξούν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι να πετύχουν τον έλεγχο του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Πάντως προς το παρόν το μεταλλαγμένο στέλεχος «Δέλτα» του κορωνοϊού έχει πυροδοτήσει έξαρση κρουσμάτων καθώς χθες καταγράφηκαν περισσότερες από 3,5 χιλιάδες μολύνσεις, τις περισσότερες από τις 20 Απριλίου

Τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφηκε χθες ξανά στη χώρα μας αφού οι ημερήσιες μολύνσεις έφτασαν τις 3593.

Πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα που έχουν καταγραφεί σε μια ημέρα από τις 20 Απριλίου. Στην πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος αναφέρθηκε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .

«Η Ελλάδα συνεχίζει… και παρά τις δυσκολίες τα καταφέραμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Το κύμα είναι διαφορετικό αυτή την εποχή ως προς την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων. Υπάρχει, επίσης, ένα ποσοστό πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί και κυμαίνεται γύρω στο 45% και υπάρχουν πολλές εξωτερικές δραστηριότητες, ενώ η μετάλλαξη δέλτα δίνει πολύ υψηλό ιικό φορτίο», είπε ο Νίκος Θωμαΐδης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

Με ανάρτηση του στο twitter ο Υπουργός Υγείας Βασιλης Κικίλιας  ανακοίνωσε  πως οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες είναι 5 εκατομμύρια.

«Σπάμε το φράγμα των 5.000.000 πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε», έγραψε.

Για μια ακόμη φορά η Αττική συγκέντρωσε την πλειονότητα των κρουσμάτων με 1332 μολύνσεις. Υψηλό αριθμό κρουσμάτων  κατέγραψε η Θεσσαλονίκη με 398 και η Κρήτη 356.

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου  ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12εως 15 ετών.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο της τρίτης δόσης εμβολίου , οι ειδικοί λένε ότι η συζήτηση αφορά μόνο άτομα με βαριά νοσήματα και πως ακόμη δεν γνωρίζουμε εάν θα απαιτηθεί η τρίτη δόση για το σύνολο του πληθυσμού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/07/2021