Ελλάδα

«Έρχονται» τα ατομικά τεστ για τον κορωνοϊό

22.03.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο με αστερίσκους σε ό, τι αφορά την αποτελεσματικότητά του στον έλεγχο της πανδημίας, χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες την απόφαση για μαζική χρήση ατομικών τεστ.

Ο Κωνσταντίνος Κακονίκος εξηγεί τη διαδικασία των self testing τα οποία μπαίνουν στη ζωή μας την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη. Όπως λέει τα τηλέφωνα χτυπούν ήδη και ο κόσμος έχει υποδεχθεί το μέτρο θετικά.

Κάθε πολίτης θα δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα και συνολικά τέσσερα κάθε μήνα δωρεάν από το φαρμακείο της γειτονιάς του, μόνο με τον ΑΜΚΑ.

Πολλά είναι τα ερωτήματα του κόσμου. Όπως για παράδειγμα πόσο αξιόπιστο είναι το τεστ. Η απάντηση είναι ότι η αξιοπιστία κυμαίνεται από 95 έως 99%.

Το δεύτερο ερώτημα είναι τι θα γίνει αν κάποιος πολίτης βρεθεί θετικός; Η απάντηση είναι ότι το δηλώνει σε ειδική νέα πλατφόρμα του ΕΟΔΥ και πηγαίνει για επανέλεγχο σε δομή υγείας.

Πολλές είναι οι ενστάσεις των φαρμακοποιών καθώς όπως λένε αιφνιδιάστηκαν, ενώ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος θέτει θέμα αμοιβής των φαρμακοποιών.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πραγματοποίησε σήμερα συνέντευξη Τύπου για το θέμα. Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο Πανελλήνιος Σύλλογος παρουσίασε το νέο του σποτ.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται διευκρινήσεις από το υπουργείο Υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/03/2021