Κόσμος

Συγκλονίζουν περιπτώσεις καλών και κακών αστυνομικών

22.03.2021 | 14:09 Eνσωμάτωση

Οργή προκαλεί στη Βρετανία μια νέα επίθεση αστυνομικού σε γυναίκα που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, ενώ στις ΗΠΑ οι κάμερες πάνω στις στολές αστυνομικών κατέγραψαν τη σωτήρια επέμβασή τους για τον απεγκλωβισμό οδηγού από φλεγόμενο αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί έτρεξαν προς το αυτοκίνητο που έχει πάρει φωτιά μετά την πτώση του από γέφυρα. Ο οδηγός είχε παγιδευτεί, κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε, καθώς υπήρχε κίνδυνος να εκραγεί το όχημα.

Οι τρεις αστυνομικοί, δύο άνδρες και μια γυναίκα, έσωσαν τελικά τον άνδρα, που καταδίωκαν προηγουμένως στους δρόμους της Γιούτα. Ο 35χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, όμως κατηγορείται ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών και δεν σταμάτησε για έλεγχο από την αστυνομία.

Την ίδια ώρα, σε ένα σκοτεινό δρόμο στη δυτική Αγγλία ο άνδρας παρενοχλεί μια γυναίκα και όταν εκείνη αντιστέκεται της επιτίθεται, της κάνει κεφαλοκλείδωμα και τη διατάζει να πέσει στο έδαφος.

Γείτονες έσωσαν την 36χρονη Αγγλίδα, μητέρα δυο παιδιών. Το θύμα κατήγγειλε ότι στο αστυνομικό τμήμα δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την καταγγελία της ενώ διαπίστωσε με τρόμο μερικές ημέρες αργότερα ότι εκείνος που της επιτέθηκε είναι αστυνομικός που μένει κοντά στο σπίτι της.

Έξι μήνες μετά την επίθεση και αφού δόθηκε στη δημοσιότητα αυτό το βίντεο από κάμερα ασφαλείας, η υπόθεση πήγε στη δικαιοσύνη. Ο 25χρονος αστυνομικός δικαιολογήθηκε ότι ήταν μεθυσμένος και εκτός υπηρεσίας.

Το δικαστήριο του απαγόρευσε να κυκλοφορεί τη νύχτα επί 3 μήνες. Θα πρέπει να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να καταβάλει 500 λίρες στο θύμα του. Οι διοικητές του τον έβαλαν τώρα σε διαθεσιμότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/03/2021