Καιρός

Χειμωνιάτικος ο καιρός τις επόμενες μέρες

22.03.2021 | 13:58 Eνσωμάτωση

Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες, με κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών, που θα φέρουν κρύο σε όλη τη χώρα και χιόνια.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος στο Αιγαίο. Εκτός από τα βορειότερα τμήματα , όπου περιμένουμε να βρέξει λίγο τοπικά, στις υπόλοιπες περιοχές, από την Εύβοια Κυκλάδες και νοτιότερα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Στα ηπειρωτικά θα βρέξει , περισσότερο στα ανατολικά και νότια τμήματα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας, ακόμα και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Για παράδειγμα στα βόρεια, χιόνια αναμένονται από τα 300μ και πάνω, στα κεντρικά από τα 500-600μ και πάνω, στην Πελοπόννησο από τα 1000μ.

Η θερμοκρασία σε πτώση, με 8-9 στα βόρεια οι μέγιστες, 13-14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 15-16 στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6 και στο Αιγαίο μέχρι 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινά-ημιορεινά. Η θερμοκρασία από 7-12, βοριάδες 5-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Χαλκιδικής από τα 400-500μ και πάνω, με αρκετό κρύο. Η θερμοκρασία από 3-7 και βορειοδυτικό άνεμο στο Θερμαϊκό 4-6 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Τετάρτη η μέρα θα κυλήσει με τοπικές βροχές και αρκετό κρύο, καθώς θα δούμε το μεσημέρι τον υδράργυρο να κατρακυλά σε όλη τη χώρα. Έτσι το μεσημέρι οι μέγιστες θα φτάσουν μέχρι τους 12-13 βαθμούς Κελσίου, με κρύο και παγετό νωρίς το πρωί και με παγερό βοριά εντάσεως 5-7 μποφόρ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά όλη της χώρας, στα βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τα 200-300μ και πάνω. Το βράδυ προς το ξημέρωμα της Πέμπτης, τα επίπεδα παγοποίησης θα πέσουν κι άλλο, με αποτέλεσμα να χιονίσει σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και στην κεντρική Ελλάδα και στην ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, κυρίως την Πέμπτη.

Έτσι μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης στα ανατολικά και νότια θα σημειώνονται βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις και στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα. Χαμηλές θερμοκρασίες και την Πέμπτη, με κρύο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και βόρειους ανέμους 4-6 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/03/2021