Βροχές και συννεφιά θα σημειωθούν το Σάββατο.
Το Σάββατο προβλέπονται τοπικές και κατά βάση εξασθενημένες βροχοπτώσεις σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και των Επτανήσων, οι οποίες δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στο Αιγαίο και τη Θράκη.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, φτάνοντας τους 12-15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ενισχυμένοι, φτάνοντας τοπικά τα 6-7 μποφόρ.
Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής και αισθητή ψύχρα, ειδικά τις πρωινές ώρες.
Ο καιρός τις επόμενες μέρες
Την Κυριακή και τη Δευτέρα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η διατήρηση της ψύχρας, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα (γύρω στους 14 βαθμούς στα βόρεια).
Την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι στα 5-7 μποφόρ τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά.
Τη Δευτέρα αναμένονται λίγες τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα, με τους ανέμους στο Αιγαίο να παρουσιάζουν μικρή εξασθένηση. Ωστόσο, από την Τρίτη και στη συνέχεια προβλέπεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, γεγονός που θα βελτιώσει τις καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.