Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στους δύο πιλότους του μοιραίου Phantom

Βαθιά η οδύνη στις κηδείες των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους όταν κατέπεσε το μαχητικό αεροσκάφος F-4 Phantom κατά τη διάρκεια επιδείξεων στην Τανάγρα.

Τυλιγμένο στη γαλανόλευκη και υπό τους ήχους στρατιωτικής μπάντας που αποτίει φόρο τιμής, η οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρετούν τον  40χρονο Επισμηναγό Ιωάννη Μπλέσια.

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πύργο ήταν όλοι εκεί για το στερνό «αντίο».

Ο Ιωάννης Μπλέσιας, πατέρας ενός μικρού αγοριού, είχε συνδέσει ολόκληρη τη ζωή του με την Πολεμική Αεροπορία και ειδικότερα με τα Phantom.

Υπηρετούσε στην 117 Πτέρυγας Μάχης, ενώ η αγάπη του για τα μαχητικά αεροσκάφη είχε ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία.

Ιωάννινα

Βαθιά οδύνη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Κατσικά Ιωαννίνων στην κηδεία του σμηναγού Δημητρίου Πέτρου. Επέβαινε μαζί με τον  επισμηναγό Μπλέσια στο Phantom που κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδείξεων στην Τανάγρα.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πλήθος πολιτών συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, τον 37χρονο χειριστή με την ελληνική σημαία να τον σκεπάζει.

Πίσω από τη στολή του αξιωματικού ένας νέος άνθρωπος που αφήνει πίσω του την οικογένειά του και ένα κοριτσάκι 4 μηνών.

Στις δύο τελετές παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της  πολιτικής και στρατιωτική ηγεσίας, στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και εκατοντάδες άνθρωποι που θέλησαν να τιμήσουν εκείνους που χάθηκαν.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες του Εγκέλαδου – Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Απόρρητο