Πολιτική

Παράταση της θητείας των στρατηγών για έναν χρόνο αποφάσισε ο Ερντογάν

28.07.2022 | 14:01 Eνσωμάτωση

Δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak αναφέρεται στην επικείμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας, που πρόκειται να λάβει χώρα στις αρχές Αυγούστου. Στρατιωτικές πηγές εκτιμούν πως αν παραταθεί η θητεία των στρατηγών θα είναι μια ακόμα ένδειξη για ένα θερμό Αύγουστο.

Στις αρχές Αυγούστου θα συνεδριάσει το Ανώτατο Στρατιωτικό συμβούλιο της Τουρκίας, και οι αποφάσεις που θα λάβει θα είναι μία σοβαρή ένδειξη για το εάν η Τουρκία είναι αποφασισμένη για έναν «θερμό» Αύγουστο.

Στο τραπέζι της συζήτησης, στο οποίο θα προΐσταται ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα είναι ο φάκελος του αρχιστράτηγου της γειτονικής  χώρας, ο Γιασάρ Γκιουλέρ, αλλά και του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας, του Χασάν Κουτσακαγκιούζ, αλλά και του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, του αρχιναύαρχου, Αντνάν Οσμπάλ.

Στην περίπτωση του αρχιστράτηγου της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρέπει να ολοκληρώσει την θητεία του στις 30 Αυγούστου, ωστόσο με νομοθέτημα που έγινε στις 13 Ιουλίου, η παραμονή του παρατάθηκε, καθώς αυξήθηκε το όριο ηλικίας των στρατηγών του ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας.

Όσον αφορά στους άλλους δύο στρατιωτικούς, του αρχιναύαρχου και του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας, το δημοσίευμα αναφέρει ότι, εάν παραταθεί η θητεία τους τότε θα πρόκειται ια τις μοναδικές περιπτώσεις που διοικητές, παίρνουν παράταση για πάνω από 4 χρόνια, στη γειτονική χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν δοθεί παράταση στις θητείες των παραπάνω στρατιωτικών, τότε τίθεται σοβαρό θέμα για το τι μέλλει γενέσθαι στις κινήσεις της Τουρκίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/07/2022