Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

28.07.2022 | 13:19 Eνσωμάτωση

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνηθεί η απόπειρα παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. την σύγκληση της επιτροπής ζήτησε και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα σχετικά με το θέμα της μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση με την μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη και ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ταχύτερο δυνατόν, ακόμη και αύριο.

«Σε μία δημοκρατική κοινωνία και σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά παρακολούθησης», δήλωσε στη Bουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του, όπως διαπιστώθηκε από ειδική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας συντάχθηκε με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι αρμόδια να επιληφθεί του θέματος και να κινήσει τη διαδικασία για τη διαλεύκανσή του, ενώ η κυβέρνηση θα συνδράμει προς όποια κατεύθυνση χρειαστεί, για να ριχτεί άπλετο φως και να μην μείνει καμία σκιά.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών»

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ώστε να δώσουν εξηγήσεις ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Μάλιστα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντάχθηκαν με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών, χαρακτηρίζοντάς το ως «μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/07/2022