Κόσμος

Ουχάν: Έκλεισε συνοικία 1 εκατομμυρίου κατοίκων εξαιτίας τεσσάρων ασυμπτωματικών κρουσμάτων

28.07.2022 | 13:14 Eνσωμάτωση

Σχεδόν τρία χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊου στην Ουχάν, οι αρχές της πόλης έβαλαν σε καραντίνα μία ολόκληρη συνοικία.

Στην Ουχάν έχει κλείσει μια συνοικία σχεδόν ενός εκατομμυρίου κατοίκων, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων ασυμπτωματικών κρουσμάτων κορωνοϊού, συνεχίζοντας την πολιτική της Κίνας για «μηδενικό Covid».

Οι αρχές στην περιοχή Jiangxia της Γουχάν, όπου ζουν πάνω από 970.000 άνθρωποι, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι, οι κύριες αστικές περιοχές της, θα επιβάλουν τρεις ημέρες «προσωρινών μέτρων ελέγχου».

Συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν στο κλείσιμο  όλων των χώρων διασκέδασης,  συμπεριλαμβανομένων μπαρ, κινηματογράφων και ίντερνετ καφέ, μικρές κλινικές και αγορές γεωργικών προϊόντων.

Επιπλέον, τα εστιατόρια και οι μεγάλες συγκεντρώσεις, από παραστάσεις έως συνέδρια, ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και η αναστολή λειτουργίας όλων των δημόσιων συγκοινωνιών, από τα λεωφορεία μέχρι τα δρομολόγια του μετρό, και οι κάτοικοι κλήθηκαν να μην εγκαταλείψουν την περιοχή, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, όλοι οι χώροι λατρείας έκλεισαν και οι θρησκευτικές δραστηριότητες απαγορεύτηκαν, όπως και τα φροντιστήρια και τα τουριστικά αξιοθέατα.

Οι αρχές εντόπισαν τέσσερις γειτονιές υψηλού κινδύνου, όπου απαγορεύεται στους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Άλλες τέσσερις γειτονιές χαρακτηρίστηκαν ως μεσαίου κινδύνου, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι οφείλουν να πράξουν το ίδιο.

Τα μέτρα είχαν στόχο «την περαιτέρω μείωση της ροής ανθρώπων, τη μείωση του κινδύνου διασταυρούμενης μόλυνσης και την επίτευξη δυναμικού μηδενισμού του Covid στο συντομότερο δυνατό χρόνο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση.

Οι σαρωτικοί περιορισμοί ήρθαν λίγο μετά την  ανακάλυψη από τις αρχές ότι την Τρίτη, εντοπίστηκαν 4 ασυμπτωματικές λοιμώξεις. Δύο εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια τακτικών τεστ, ενώ τα άλλα δύο βρέθηκαν μεταξύ των στενών επαφών τους.

Όλα αυτά τη στιγμή που απομακρύνεται το σενάριο του εργαστήριου και λένε ότι ο ιός ξεκίνησε από την ιχθυαγορά της Ουχάν, εκεί μολύνθηκαν οι πρώτοι άνθρωποι, και εκεί διαπιστώθηκε ότι για πρώτη φορά μεταδίδεται ο ιός από ζώο σε άνθρωπο.

Οι μελέτες για το απο ποιό μέρος ξεκίνησε ο κορωνοϊός συνεχίζονται και πρόκειται να διαρκέσουν καιρό.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/07/2022