Ελλάδα

Πεντέλη: Ολονύχτια μάχη να σωθούν ζωές & περιουσίες

20.07.2022 | 20:02 Eνσωμάτωση

Είκοσι λεπτά μετά τις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης. Φωτιά στην Πεντέλη.

Η πυρκαγιά παίρνει γρήγορα διαστάσεις. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά το μέτωπο γιγαντώνεται. Μήνυμα από 112 ζητά να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από το Ντράφι.

Το μέτωπο εκτείνεται σε μεγάλη απόσταση και η πυρκαγιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν άνιση μάχη για να συγκρατήσουν την πύρινη λαίλαπα. Τα πρώτα σπίτια παραδίδονται στις φλόγες.

Νύχτα κόλασης

Με τη δύση του ηλίου τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης αποχωρούν. Το λεκανοπέδιο βρίσκεται περικυκλωμένο από ένα πύρινο μέτωπο.

Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη για τους πυροσβέστες και τους κατοίκους της περιοχής.

Η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει ένα πύρινο πέταλο το οποίο απειλεί Πεντέλη, Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη, Πικέρμι, Διώνη και Νταού Πεντέλης. Οι φλόγες φτάνουν μέχρι τη λεωφόρο Μαραθώνος.

Φύγετε από τα σπίτια

Ολόκληρη τη νύχτα κάτοικοι και πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν με τις φλόγες. Τα μηνύματα από το 112 ζητούν να εκκενωθούν η μια περιοχή μετά την άλλη.

Αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα πόρτα για να απομακρύνουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Κάποιοι δεν ακούνε τις συστάσεις των αστυνομιών. Θέλουν να παραμείνουν για να σώσουν τα σπίτια τους.

Το λεκανοπέδιο πνίγεται από τους καπνούς. Η νύχτα είναι εφιαλτική.

Δεν το άντεξε

Η καταστροφική πυρκαγιά ήταν η αιτία να χάσει τη ζωή του και ένας 84χρονος συνταξιούχος ναυτικός στον Γέρακα. Όταν είδε το σπίτι του να κυκλώνεται από τις φλόγες, πήρε το όπλο του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Στο παρελθόν είχε καεί το ίδιο σπίτι άλλες δύο φορές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/07/2022