Πολιτική

Φωτιές: Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε η κυβέρνηση

20.07.2022 | 20:36 Eνσωμάτωση

Τα πρώτα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων οικογενειών και επιχειρήσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με το υπουργείο Εσωτερικών να καθορίζει αποζημιώσεις για πρώτες ανάγκες, επισκευές κατοικιών και αντικατάσταση κατεστραμμένων συσκευών.

Επί ποδός «πολέμου» βρίσκεται σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Πεντέλη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για τις επιχειρήσεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του στρατού και της τοπικής αυτοδιοίκησης στα πύρινα μέτωπα.

«Βρισκόμαστε από εχθές το απόγευμα διαρκώς στο συντονιστικό κέντρο. Υπήρξε μια πολύ γρήγορη ανταπόκριση νομίζω σε αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι. Υπήρξε ένας καλός συντονισμός με όλους τους εμπλεκόμενους», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας.

Τα μέτρα στήριξης

Το «πέταλο της φωτιάς» άφησε πίσω του κατεστραμμένες περιουσίες και το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων οικογενειών και επιχειρήσεων.

Προβλέπονται 600€ για τις πρώτες ανάγκες κάθε κύριας κατοικίας που υπέστη ζημιές και επιπλέον 600€ για πολύτεκνους ή με άτομα με αναπηρία.

Επίσης εντός 24 ωρών από την στιγμή που θα γίνει η καταγραφή από τα κλιμάκια του Δήμου, θα καταβάλλονται και 6.000€ για επισκευές ή την καταστραμμένη οικοσκευή.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους δύο γραμματείς του κόμματος βρέθηκε στην Παλλήνη και στο σημείο συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης.

Μήνυμα στήριξης στους πυροσβέστες έστειλε χθες τη νύχτα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η νύχτα φαίνεται πως θα είναι δύσκολη. Οι σκέψεις όλων μας είναι στους πυροσβέστες, τους εθελοντές και όλους όσοι δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στην Πεντέλη».

Οδοιπορικό σε Πεντέλη, Γέρακα και Παλλήνη πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών, των πυροσβεστών, της αστυνομίας, του στρατού, των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά των εθελοντών, που δίνουν από χθες μια τιτάνια μάχη για να ελέγξουν το μέτωπο της πυρκαγιάς», είπε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας ΠΑΣΟΚ.

Μέλη του ΚΚΕ συμμετείχαν σε εθελοντικές ομάδες στο έργο της κατάσβεσης και μοίρασαν τρόφιμα σε κατοίκους και πυροσβέστες.

«Για μία ακόμη φορά ζούμε τη διάψευση των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων για ‘την πλήρη ετοιμότητα και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού’. Ζούμε τις τραγικές συνέπειες σ’ αυτό το διαρκές έγκλημα».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/07/2022