Κόσμος

Καύσωνας: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος σε Βρετανία & Γαλλία

20.07.2022 | 20:43 Eνσωμάτωση

Ο καύσωνας που «χτυπάει» την Ευρώπη με πρωτοφανείς θερμοκρασίες αναγκάζει, τους ασυνήθιστους σε τέτοια επίπεδα ζέστης Βρετανούς και Γάλλους, να αναζητήσουν καταφύγια δροσιάς.

Με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι Παριζιάνοι αναζητούν ανάσες δροσιάς σε ice bar.

«Το ότι έξω έχει 41 βαθμούς μας έκανε να έρθουμε. Ψάχναμε για ένα νέο μέρος που θα μπορούσαμε να πάμε παρά τον καύσωνα, οπότε αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ. Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να έρθω, αλλά τώρα με τον καύσωνα είναι η κατάλληλη στιγμή».

Φόρεσαν μπουφάν, κασκόλ, γάντια και μπήκαν στο μπαρ που έχει -20 βαθμούς Κελσίου.

Η είσοδος είναι εικοσιπέντε ευρώ και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μείνουν για περίπου μισή ώρα στο μπαρ για να απολαύσουν την δροσιά και το ποτό τους.

Βρετανία

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει ο υδράργυρος στην Βρετανία και έτσι πολλά σχολεία αποφάσισαν να κλείσουν. Όσα όμως παρέμειναν ανοιχτά βρήκαν πρωτότυπους τρόπους για να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο δροσεροί οι μικροί μαθητές.

Οι δάσκαλοι σε δημοτικό σχολείο στην Ουαλία πήραν πλαστικά δοχεία με κρύο νερό και τα έβαλαν κάτω από τα θρανία των παιδιών, έτσι οι μαθητές έβαλαν μέσα τα πόδια τους και η υπερβολική ζέστη έγινε πιο υποφερτή.

Σε άλλο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί μοίρασαν στο διάλειμμα παγωτά στα παιδιά για να δροσιστούν.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι δάσκαλοι εφηύραν πολλές δραστηριότητες με νερό ώστε τα παιδιά να παίρνουν ανάσες δροσιάς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/07/2022