Οικονομία

Νέο ομόλογο ύψους 100 εκατ. ευρώ από την CPLP Shipping Holdings PLC

20.07.2022 | 20:46 Eνσωμάτωση

Σε έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 100 εκατομμύρια ευρώ, μέσω δημόσιας προσφοράς που ξεκίνησε σήμερα, προχωρά η «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC», μέλος του Ομίλου της Capital Product Partners L.P.

Η «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC», μέλος του Ομίλου Capital Product Partners L.P. πραγματοποιεί έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους έως 100 εκατ. ευρώ επταετούς διάρκειας, μέσω Δημόσιας Προσφοράς προς το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα.

Έναρξη δημόσιας προσφοράς 20 Ιουλίου και λήξη 22 Ιουλίου.

Ο CEO της Capital Product Partners L.P, Jerry Καλογηράτος, ανέφερε:

«Η CPLP βρίσκεται σε μία δυναμική ρότα επενδύσεων σε στόλο τελευταίας γενιάς και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος τόσο για τη μεταφορά LNG, όσο και σε πλοία containers. Προχωράμε σε εκ νέου έκδοση ομολογιών στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά και ενισχύουμε το αναπτυξιακό επενδυτικό μας πρόγραμμα για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του στόλου μας, παράλληλα συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Η έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου πραγματοποιείται με την εγγύηση της CAPITAL PRODUCT PARTNERS L.P. που μετρά 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χρηματιστήριο NASDAQ της Νέας Υόρκης.

Ο στόλος υψηλών προδιαγραφών της CPLP αριθμεί ήδη σε 19 πλοία και μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος ύψους $597,5 εκατ. δολαρίων μεταξύ Οκτωβρίου 2022 – Μαΐου 2023, ο στόλος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 23 πλοία αποτελούμενος από 7 πλοία τελευταίας γενιάς μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (‘LNG’), 15 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (containers) και 1 πλοίο ξηρού φορτίου.

Η Έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου θα παρέχει στον Όμιλο της Capital Product Partners L.P. τη δυνατότητα να συνεχίσει να επενδύει στην στρατηγική μετάβασή της στην πράσινη ναυτιλία, ενισχύοντας τον στόλο της και αυξάνοντας δυναμικά το αποτύπωμά της στην διεθνή ναυτιλιακή αγορά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/07/2022