Ελλάδα

Λαγοκέφαλος «τέρας» πιάστηκε από ψαρά στην Κάλυμνο

10.07.2022 | 20:38 Eνσωμάτωση

Είναι ο μεγαλύτερος που έχει εντοπιστεί ποτέ στις ελληνικές θάλασσες, ζυγίζοντας πάνω από πέντε κιλά.

Η μορφή του τρομάζει. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των Ελλήνων ψαράδων.

Ο λαγοκέφαλος βάρους σχεδόν 6 κιλών πιάστηκε όχι στα ανοιχτά αλλά μέσα στο λιμάνι της Καλύμνου από το καλάμι ερασιτέχνη ψαρά του νησιού.

Ο Μιχάλης Μαμουζέλλος, περνά την ώρα του ψαρεύοντας, ο ίδιος δεν πίστευε στα μάτια του μόλις είδε το επικίνδυνο ψάρι να ξεπροβάλλει και μίλησε στο ΜEGA για το απρόσμενο συμβάν.

«Βλέπω πάνω ένα λαγόψαρο, εκεί κάπως απογοητεύτηκα γιατί αυτό το ψάρι είναι δηλητηριώδες, είναι τοξικό και τα κιλά του είναι 5.480 γρ.» δήλωσε ο ερασιτέχνης ψαράς.

Ο λαγοκέφαλος είναι ψάρι που ζει στους ωκεανούς ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί στη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Το συγκεκριμένο είδος ψαριού δεν πρέπει να το τρώμε γιατί μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο.

Μιχάλης Μαμουζέλλος: «Ξαφνικά βλέπω ότι σιγά σιγά μεγαλώνουν, βγαίνουν έξω σε παραλίες, στη Ρόδο, στην Κρήτη και είναι επικίνδυνο».

Ο «τρόμος» των αλιέων

ον τελευταίο καιρό, οι λαγοκέφαλοι προκαλούν καταστροφές στα αλιεύματα ψαράδων σε πολλά ελληνικά νησιά κοστίζοντας τους πολλά χρήματα και καταστρέφοντας και τους εξοπλισμούς τους.

«Είναι μία μέση ετήσια απώλεια εισοδήματος γύρω στα 8.000ευρω, η οποία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη αν σκεφτούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αλλάξει όλη την αλιευτική τους τακτική, καθημερινά περνούν τα δίχτυα τους, έχουν ζημιές» τόνισε η κα. Ψάχιου, ιχθυολόγος .

Τα λαγοκέφαλα έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στους αλιείς της χώρας μας, ενώ η αύξηση τους τείνει να γίνει ένα επικίνδυνο φαινόμενο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/07/2022