Ελλάδα

Τουρισμός: Η υψηλότερη τουριστική ζήτηση όλων των εποχών φέτος

10.07.2022 | 20:26 Eνσωμάτωση

Για το καλύτερο καλοκαίρι όλων των εποχών σε σχέση με τις αφίξεις τουριστών στην χώρα μας κάνει λόγο ο παγκόσμιος ταξιδιωτικός κολοσσός TUI.

Το υψηλότερο επίπεδο ζήτησης όλων των εποχών για την Ελλάδα αναμένεται φέτος, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό κολοσσό TUI.

Η απόφαση της TUI να μεταθέσει φέτος νωρίτερα την έναρξη της τουριστικής περιόδου για την χώρα μας, αποδείχθηκε ορθότατη αφού οι κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αυξάνονται σημαντικά εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Οι τουριστικοί πράκτορες δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να εξασφαλίσουν κάθε κρεβάτι που μπορούν να βρουν στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας.

«Αναμένουμε το υψηλότερο επίπεδο ζήτησης όλων των εποχών το καλοκαίρι. Ειδικά η Κρήτη οδεύει προς ένα πρωτοφανές ρεκόρ. Δεν υπάρχει κανένας τουριστικός τομέας ή προορισμός προς την Ελλάδα που να μην έχει ζήτηση αυτήν τη στιγμή» ανέφερε ο διευθυντής Επικοινωνίας TUI.

Ιδιαίτερη άνοδος παρατηρείται και στον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς τα ελληνικά νησιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους πελάτες που ενδιαφέρονται για αυτό το είδος διακοπών.

«Ο ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός η κρουαζιέρα και το ελληνικό yachting πάνε πολύ καλά φέτος πάμε να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ σε σχέση με το 2019 είναι μία πολύ καλή ανοδική χρόνια. Μας επιλέγουν κυρίως από την Αμερική το μεγαλύτερο ποσοστό του τουρισμού μετά ακολουθούν οι Βρετανοί και φέτος έχουνε και μεγάλη άνοδος σε Γερμανούς Ολλανδούς και Σκανδιναβούς» δήλωσε ο πρόεδρος πανελλήνιας ένωσης πληρωμάτων θαλαμηγών σκαφών.

Η ανάκαμψη του τουρισμού αναμένεται να δώσει και την ανάσα που χρειάζεται η οικονομία της χώρας μας με πολλούς να εκτιμούν ότι το 2022 θα είναι χρονιά- ρεκόρ όσον αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/07/2022