Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Νέο σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας

10.07.2022 | 20:30 Eνσωμάτωση

Νέο σκάνδαλο για τον Μπόρις Τζόνσον ο οποίος προσπαθεί να συνέλθει μετά την παραίτηση του στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει εξαιτίας της μαζικής αποχώρησης πρωτοκλασάτων υπουργών του.

Οι Times του Λονδίνου έδωσαν στη δημοσιότητα ηχητικό απόσπασμα στο οποίο ακούγεται ο πρωθυπουργός να παραδέχεται ότι επιχειρούσε να διορίσει νεαρή γυναίκα με σκοπό να δημιουργήσει ερωτικό δεσμό μαζί της όταν ήταν παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο.

Αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν κάτι που σίγουρα δε χρειαζόταν τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Μπόρις Τζόνσον.

Στο απόσπασμα ακούγεται καθαρά ο Μπόρις Τζόνσον να παραδέχεται ότι όταν ήταν δήμαρχος Λονδίνου προσπάθησε να διορίσει μία νεαρή γυναίκα επειδή είχε ερωτικό δεσμό μαζί της αλλά τον εμπόδισε ένας στενός του συνεργάτης.

«Mπορώ να σου πω κάτι; Πράγματι πρότεινα να αναλάβεις ένα πόστο και απογοητεύτηκα όταν δεν πήρες τη δουλειά. Το θυμάμαι. Θυμάμαι ότι ένας από τους λόγους που μου έδωσε ( ο συνεργάτης μου) ήταν ότι ήσουν υπερβολικά φιλική μαζί μου» ακούγεται στο απόσπασμα να λέει ο Μπόρις.

Την εποχή εκείνη ο Μπόρις Τζόνσον ήταν παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών. Η νεαρή γυναίκα είχε μόλις μετακομίσει στο Λονδίνο και εργαζόταν ως εθελόντρια στους Συντηρητικούς.
Η καταγγέλλουσα τον συνάντησε στο γραφείο του, αρκετά χρόνια μετά και ηχογράφησε τη συνομιλία τους.


«Μπορείς να πας στην Τερέζα Μέϊ και να της πεις ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι μπάσταρδος και όλα τα υπόλοιπα. Δεν έχω πρόβλημα. Δε θα πω τίποτα» ακούγεται σε άλλο απόσπασμα.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι και αυτή η αποκάλυψη αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα άσκησης πολιτικής επιρροής από τον κ. Τζόνσον ώστε να προωθήσει γυναίκες με τις οποίες είχε σεξουαλική σχέση, όπως τη νυν σύζυγό του Κάρι Σίμοντς και την ερωμένη του Τζένιφερ Αρκιούρι.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός πάντως φαίνεται πως είναι αγκιστρωμένος στην καρέκλα του ακόμα και μετά την παραίτηση του.
Όπως είπε θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι να εκλεγεί ο νέος υποψήφιος των Συντηρητικών.

Προς το παρόν οι υποψηφιότητες έχουν φτάσει τις οκτώ με τις πιο δυνατές να είναι του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και του υπουργού εξωτερικών Σάτζιντ Τζάβιντ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/07/2022