Ελλάδα

Σκύρος: Εικόνες βιβλικής καταστροφής μετά την κακοκαιρία

10.07.2022 | 20:29 Eνσωμάτωση

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τέσσερις γέφυρες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σκύρος.

Η χθεσινή ισχυρή κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να πληγούν υποδομές του νησιού ενώ η ισχυρή νεροποντή, με μεγάλο όγκο νερού, πλημμύρισε αρκετά σπίτια, ωστόσο, ήδη στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ήδη αντλήσει τα νερά.

Ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος μιλώντας στο mega επισημαίνει ότι από την ισχυρή νεροποντή έπεσαν τέσσερις γέφυρες δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες σε πολλά σημεία και να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

«Θέλω να πιστεύω ότι τις επόμενες δύο ημέρες θα έχουμε μαζέψει την καθημερινότητα  και ο επισκέπτης δε θα νιώσει ότι πήγε σε ένα νησί που πριν λίγες ημέρες υπέστη αυτήν την καταστροφή», δήλωσε ο δήμαρχος Σκύρου.

Πλημμύρισαν σπίτια

Η ισχυρή νεροποντή έπληξε και την περιοχή Αχερούνες. Κάτοικος περιγράφει στο MEGA την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

«Έσπασε το γεφύρι που ενώνει τον οικισμό, αποκόπηκε ο οικισμός στη μέση αρκετοί τουρίστες έμειναν από τη μια μεριά άλλοι από την άλλοι, κάποιοι αποκλείστηκαν. Η πυροσβεστική όλο το βράδυ είχε κλείσει το δρόμο» δήλωσε ο Eμμανουήλ Μιχαλης, κάτοικος Σκύρου.

Οι επισκέπτες του νησιού παρέμειναν ψύχραιμοι ενώ οι αρμόδιοι πρόκειται να τοποθετήσουν μία σιδερένια γέφυρα στις Αχερούνες τις επόμενες ημέρες προκειμένου να αποκατασταθεί η επικοινωνία.

Όπως τονίζουν ο δήμαρχος και οι κάτοικοι του νησιού η Σκύρος θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η Σκύρος συνεχίσει να δέχεται τους παραθεριστές για να χαρούν τις ομορφιές του νησιού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/07/2022