Υγεία

Κορωνοϊός: Σε επίπεδα Ιανουαρίου τα κρούσματα – Ξεπέρασαν τα 30.000

05.07.2022 | 20:38 Eνσωμάτωση

Ψυχρολουσία ήταν η ανακοίνωση του σημερινού αριθμού των κρουσμάτων, με τις νέες μολύνσεις να ξεπερνούν τις 31.000, Δηλαδή να αγγίζουν και πάλι επίπεδα που είχαμε να δούμε από τον Ιανουάριο.

Το σοκ για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι ειδικοί, έφτασε. Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοιού άγγιξε τα επίπεδα του Ιανουαρίου. 31.588 τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα με τα πέντε χιλιάδες να αφορούν σε επαναλοιμώξεις. 19 οι απώλειες και 98 οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις μονάδες.

Ξεπέρασαν τις 15 χιλιάδες οι μολύνσεις στην Αττική και τις 2 χιλιάδες στη Θεσσαλονίκη.

Η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι τα κρούσματα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών

Ο υψηλός πυρετός που είναι το βασικό σύμπτωμα των νέων υποπαραλλαγών της Όμικρον οδηγεί δεκάδες παιδιά στα επείγοντα των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία εφημερία στο Αγλαία Κυριακού, όπου 250 παιδιά κατέκλυσαν τα εξωτερικά ιατρεία με περίπου 100 να βρίσκονται θετικά. Αύξηση παρατηρείται και στις νοσηλείες παιδιών.

Στο Παίδων Αγία Σοφία είναι κατειλημμένες οι 32 από τις 59 κλίνες στην κλινική κορωνοιού, άλλα 8 νοσηλεύονται στο Αγλαΐα Κυριακού, ευτυχώς όλα με ήπια συμπτωματολογία. Παρόμοια η κατάσταση και στο Παίδων Πεντέλης, εκεί όπου νοσηλεύονται 13 παιδιά.

Σχεδόν γεμάτη η κλινική κορονοιού στο Καραμανδάνειο της Πάτρας όπου νοσηλεύονται 7 παιδιά, ένα νεογνό και άλλα πέντε παιδιά νοσηλεύονται στο ηράκλειο και 4 στο ιπποκράτειο νοσοκομείο της θεσσαλονίκης. Στη συμπρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι εισαγωγές σε όλα τα νοσοκομεία.

Παρά την αύξηση των νοσηλειών πάντως δεν παρατηρείται παράλληλη αύξηση στις κλίνες εντατικής θεραπείας, με τους ειδικούς να είναι αισιόδοξοι ότι το σύστημα υγείας σε αυτό το κύμα δεν θα δεχθεί ιδιαίτερη πίεση.

 Στέλνουν αντιικά φάρμακα στα νησιά που είναι στο «κόκκινο»

Τα τρία νησία που «βρίσκονται» στο κόκκινο, λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων και αύξησης στο ιικό φορτίο, την Μύκονο, την Μήλο και την Ίο, θα σταλθούν αντιικά χάπια, καθώς δεν διαθέτουν νοσοκομείο αλλά μόνο κέντρο υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/07/2022