Ελλάδα

Το βόρειο Αιγαίο επιλέγουν για τις διακοπές τους Έλληνες και ξένοι τουρίστες

05.07.2022 | 20:35 Eνσωμάτωση

Εξαιρετικές διαγράφονται οι προοπτικές για τη φετινή τουριστική σεζόν στη Λέσβο, με τους Έλληνες και ξένους τουρίστες να κατακλύζουν το νησί. Όσο για την προσπάθεια της Τουρκίας να οικειοποιηθεί το Αιγαίο μέσω της καμπάνιας «Turkaegean», αυτό που έχουν να πουν κάτοικοι και επιχειρηματίες είναι ότι για όλους τους ξένους επισκέπτες «Αιγαίο, σημαίνει Ελλάδα».

Η προσπάθεια της Άγκυρας να προσελκύσει τουρισμό με τη διαφημιστική καμπάνια «TurkAegean» με φόντο ιστορικές ελληνικές τοποθεσίες και τον ήχο του μπουζουκιού, δεν καταφέρνει να επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό στο Βόρειο Αιγαίο. Μάλιστα, από τα τουρκικά παράλια τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά το νησί για τις διακοπές τους.

«Απέναντι οι γείτονες έχουν πλέον μεγάλη επαφή με τη Μυτιλήνη, γι’ αυτό αποκαταστήσαμε και την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με τη Σμύρνη και τη Μυτιλήνη», δήλωσε ο δήμαρχος της Μυτιλήνης.

«Εμείς εδώ που μένουμε στη Λέσβο δεν έχουμε καμιά ανησυχία γιατί δε θα επηρεάσει καθόλου ούτε τον τουρισμό μας, ούτε τις σχέσεις μας με τους απέναντι // οι τουρίστες όταν ακούσουν Αιγαίο ακούνε Ελλάδα», δήλωσε ο θεολόγος Πατερέλης, πρόεδρος του συλλόγου «Βενιαμίν ο Λέσβιος».

«Αιγαίο σημαίνει Ελλάδα», λένε οι ακρίτες εδώ στη Λέσβο, δεν ανησυχούν για διαρροή τουριστών προς τις τουρκικές ακτές, φοβούνται όμως τον τρόπο που προτίθεται να εκμεταλλευτεί η Τουρκία τη συγκεκριμένη ονομασία.

«Έχει αφήσει πίσω της η Μυτιλήνη το μεταναστευτικό ζήτημα. Εδώ θα απολαύσουν ήσυχες διακοπές, θα κάνουν με ασφάλεια μπάνιο τα παιδιά τους», συμπλήρωσε ο δήμαρχος του νησιού.

Στον απόηχο της Τουρκικής προκλητικότητας, η Λέσβος υποδέχεται τους τουρίστες, με τα καταλύματα να γεμίζουν από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/07/2022