Ελλάδα

Κρανίδι: Στις φλόγες πολυτελές ξενοδοχείο – Με σκάφη έγινε η μεταφορά των ενοίκων

05.07.2022 | 20:32 Eνσωμάτωση

Κόλαση φωτιάς χθες βράδυ και στο Κρανίδι, με τις φλόγες να φτάνουν μία ανάσα από υπερπολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής. Δεκάδες πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη για να εμποδίσουν την εξάπλωση της στους χώρους και στα κτίρια της εξάστερης τουριστικής μονάδας, ενώ 73 ένοικοι του ξενοδοχείου απομακρύνθηκαν από τη θάλασσα με πλωτά του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη.

Τεράστιες πύρινες γλώσσες έχουν περικυκλώσει την πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στο Κρανίδι. Η αναζωπύρωση έγινε από την πλευρά τη βόρεια.

Οι φλόγες έχουν φθάσει κυριολεκτικά μία ανάσα από τον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου και από την πισίνα. Δεκάδες πυροσβέστες δίνουν άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Από τους ενοίκους του ξενοδοχείου, 73 σώθηκαν την τελευταία στιγμή, χάρη στην έγκαιρη μεταφορά τους από το προσωπικό της μονάδας, σε σκάφη του λιμενικού, αλλά και ιδιωτικά που τους απομάκρυναν δια θαλάσσης από την πύρινη κόλαση.

Στις φλόγες το εξάστερο ξενοδοχείο

Μέσα σε ελαιώνες και με έντονο το αρχαιοελληνικό στοιχείο στην αρχιτεκτονική του, το ξενοδοχείο Amanzoe είναι το κόσμημα της περιοχής. Έτσι ήταν πριν οι φλόγες το ζώσουν χθες τη νύχτα. Και αυτή ήταν η εικόνα μετά το πέρασμα της φωτιάς.

Mε το πρώτο φως της ημέρας οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ξεκίνησαν των απολογισμό των ζημιών. Η διοίκηση της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας σε ανακοίνωση της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στις τοπικές αρχές που κατάφεραν να περιορίσουν τις ζημιές

Ανακοίνωση ξενοδοχείου «Αmanzoe»

«Με ανακούφιση είδαμε ότι όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου δεν έχουν υποστεί ζημιές , οι βίλες παρέμειναν ανέγγιχτες, ενώ το περιβάλλον γύρω από το ξενοδοχείο έχει επηρεαστεί από τη φωτιά. Το ξενοδοχείο έχει αναστείλει τη δραστηριότητά του, ενώ αναμένεται να γίνει και περεταίρω αξιολόγηση για τις επιπτώσεις της φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε κάποια από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, ενώ η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, απέτρεψε την επέκταση της και στην ευρύτερη περιοχή, αφού μέχρι το πρωί συνεχίζονταν οι ρίψεις νερού από αεροσκάφη για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/07/2022